Menu Sluiten

Officieel logo ZaanPride 2020 onthuld

Zaanstad, 1-2-2020

De Zaanse Regenboog, belangenbehartiger voor Zaanse LHBTIQ+gemeenschap, heeft vandaag het officiële logo voor ZaanPride 2020 gelanceerd. ZaanPride moet een groots feest worden en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie.

De regenboogkleuren staan ​​voor liefde, respect, vrijheid, acceptatie, gelijkwaardigheid en trots, samen vereend in een hart vorm. Het hart staat voor je eigen identiteit, om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. De molen wieken toegewezen naar de Zaanse identiteit. Tezamen verbonden met de naam ZaanPride.

Het logo is gepresenteerd aan de vrijwilligers van ZaanPride en vandaag via sociale media verspreid. Het logo is enthousiast ontvangen en zal de komende maanden gebruikt worden op alle media en merchandising voor ZaanPride.
Voorafgaande en in aanloop naar ZaanPride vindt er een scala aan activiteiten plaats tijdens de Zaanse Regenboogweek. Deze vindt plaats van zaterdag 13 tot en met zaterdag 20 juni met kleinere en grotere activiteiten op verschillende locaties in de Zaanstreek.
Het hoogtepunt zal zijn de eerste Zaanse Regenboogparade ooit op zaterdag 20 juni 2020 dwars door de binnenstad van Zaanstad, over de Dam en via de Westzijde naar de Bullekerk. Meer informatie over het programma volgt de komende periode.

Ieder mens het recht heeft om te bestaan en leeft op de manier waar men zelf voor kiest. Rond de 8 % van de inwoners behoort in een of andere wijze tot LHBTIQ+. Nog steeds hebben LHBTIQ+ -ers te maken met afwijzing, uitsluiting en geweld. ZaanPride is een statement om seksuele- en genderdiversiteit zichtbaarder te maken en om dit blijvend in Zaanstad in vrijheid te manifesteren, zij aan zij, hand in hand, kussend en liefkozend.

Het is tijd voor Zaanstad ‘uit de kast’ te komen. Om letterlijk kleur te bekennen in alle kleuren van de regenboog!

ZaanPride is onderdeel van Stichting De Zaanse Regenboog. Stichting De Zaanse Regenboog vindt het belangrijk om seksuele- en genderdiversiteit zichtbaarder te maken in Zaanstad. De Zaanse Regenboog is een platform en belangenbehartiger voor diverse organisaties en initiatieven die LHBTIQ+ activiteiten organiseren in de Zaanstreek. De Zaanse Regenboog organiseert zelf ook activiteiten waaronder ZaanPride, het Zaanse Regenboog Café 50+, de maandelijkse Zaanse LHBTIQ+ Netwerkborrel, de Zaanse Roze Loper Dag en de filmvertoningen i.s.m. TranScreen.

Stichting De Zaanse Regenboog

Frankie Vos, voorzitter

dezaanseregenboog@gmail.com

www.dezaanseregenboog.nl

Facebook, Insta: De Zaanse Regenboog

ZaanPride

www.zaanpride.jouwweb.nl

Facebook, Insta, Twitter: ZaanPride

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *