Menu Sluiten

Met trots gepresenteerd: Roze Mug magazine

Roze Mug

Op 11 oktober, internationale Coming Outdag, vond in de kleine zaal van de Philharmonie het magazine Roze Mug gepresenteerd.

De presentatie van de avond werd verzorgd door de Haarlemse Mirella van Markus, die met haar gezin tevens een bijdrage aan het magazine heeft geleverd in de vorm van een interview over roze ouderschap.

De avond begon met een spetterende entree van de groene Mug (Fred Rosenhart) die voor de gelegenheid roze en regenboogaccenten droeg.
Het eerste exemplaar van het magazine werd door de trotse initiatiefnemers, René van der Laag, Ruud Steenbergen (Gay Haarlem) en Pip Beumer (COC Kennemerland) aan wethouder Marie-Thérèse Meijs overhandigd.

Fredie Kuiper, Susanne Groot en Fons Stam brachten het speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde Regenbooglied ten gehore.
Sylvia Weijmer en Alberto Klein Goldewijk vermaakten de gasten met een cabaretesk muzikaal optreden.

Een impressie van de avond door John van der Wal, 023TVonline

Het 118 pagina’s tellende magazine staat boordevol reportages, interviews en levensverhalen van Haarlemse LHBTI’ers van jong tot oud. Allerhande thema’s komen aan bod zoals o.a. de geschiedenis van COC Kennemerland, de 3 roze zaterdagen die in onze stad zijn gehouden, LHBTI’ers in de sport, Coming Out, religie en roze ouderschap.

Roze Mug is gratis verkrijgbaar bij o.a. Boekhandel de Vries, VVV Haarlem, bibliotheken in Haarlem en Bloemendaal, De Toneelschuur, de Publiekshal en Boekhandel Blokker te Heemstede

Het Regenbooglied, tekst en muziek Fredie Kuiper

Het magazine Roze Mug is een initiatief van Gay-Haarlem.nl en is mogelijk gemaakt door de Haarlemse Regenboogpartners: Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, COC Kennemerland, Gay-Haarlem.nl en de Regenbooggemeente Haarlem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *