Menu Sluiten

Mensen met een verstandelijke beperking varen mee tijdens Pride Amsterdam

Mensen met een verstandelijke beperking varen op zaterdag 5 augustus mee met de ‘Onbeperkt Meedoen boot’ tijdens de Pride Amsterdam. De boot is een initiatief van dertien gehandicaptenzorgorganisaties, Zonder Stempel (de landelijke groep van het COC voor en door LHBTI+ personen met een lichte verstandelijke beperking) en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

YouAreIncluded

Het thema van Pride Amsterdam is #YouAreIncluded. Een thema dat goed aansluit bij de deelname van de ‘Onbeperkt Meedoen boot’. Met de boot vragen de initiatiefnemers aandacht voor een grote groep onzichtbare LHBTI+ personen: mensen met een (verstandelijke) beperking. Zij strijden vaak hun hele leven lang voor dubbele acceptatie. Ze willen ongeacht hun beperking gewoon meedoen in de maatschappij en net als ieder ander een betekenisvol leven leiden. Daarnaast vechten ze voor acceptatie van hun seksuele- en genderdiversiteit. Op de boot is een plek waar zij zich kunnen laten zien en krijgen zij de aandacht die ze verdienen!

Trots op wie je bent
Phoebe Crystal, drag-artiest en boegbeeld van de boot, vertelt waarom meevaren zo belangrijk voor haar is. “Iedereen is gelijk, zowel met als zonder beperking. Dat laten we met onze deelname graag zien!”

Arnold Boekhoff vaart ook mee. “De boot is voor mij een plek waar ik mijzelf kan zijn. Op veel plekken kunnen wij niet meedoen, daar worden wij belemmerd. Maar wij zijn trots op wie wij zijn. Ik ben blij dat we ons kunnen laten zien tijdens Pride Amsterdam.”

Over Zonder Stempel
Zonder Stempel is een project voor LHBTI+ personen met een verstandelijke beperking. Samen met partners zorgt Zonder Stempel voor coaching, kennis, uitwisseling en ontmoeting voor en door LHBTI+ personen met een beperking. Dit doen we samen met ervaringsdeskundigen, de doelgroep zelf, onder het motto “niets over ons, zonder ons”. Dankzij Zonder Stempel staan LHBTI+ personen met een beperking er niet meer alleen voor!

www.zonderstempel.nl