Menu Sluiten

Links

COC Nederland (officieel: Federatie COC Nederland) of kortweg COC, is een Nederlandse belangenorganisatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie, kortweg lhbti’s.[2] Onder de federatieve vereniging COC Nederland vallen anno 2020 twintig lokale COC-verenigingen, die tezamen ongeveer 8000 leden tellen.
Komt op voor de belangen van LHBTI’s in de regio. Het COC geeft voorlichting op scholen en helpt leerlingen bij het starten van een GSA (een Gender & Sexuality Alliance) i.s.m. Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. Ook organiseert COC Kennemerland diverse activiteiten waarbij LHBTI’s elkaar kunnen ontmoeten. Queer Café, AutiRoze Haarlem en Colourful Velsen zijn daar voorbeelden van.
Als je steun zoekt in het geval van ongelijke behandeling. Het bureau behandelt en registreert individuele klachten, geeft voorlichting en trainingen en adviseert organisaties op het gebied van anti discriminatiebeleid en gelijke behandeling.
Autiroze is de groep van het COC van, voor en door LHBTI+ met autisme. Door met name ontmoeting en zichtbaarheid zetten we ons in voor onze doelgroep. AutiRoze begon in maart 2015 in Utrecht en zit inmiddels op 9 locaties door het land.
De Zaanse Regenboog komt voort uit het voormalig LHBT Netwerk Zaanstad. De Zaanse Regenboog vindt het belangrijk om seksuele- en genderdiversiteit zichtbaarder te maken in Zaanstad. In deze tijd waar nog steeds LHBTIQ+ -ers onvoldoende zichzelf kunnen zijn zullen we ons blijven manifesteren en ons niet terug in de kast laten jagen.
Wat begon met de hashtag #IKBENHETZAT van Dusty Gersanowitz is nu een ware beweging geworden! Gedreven door inspiratie en motivatie en doordrongen van de noodzaak hiervan, zet de Dusty Foundation zich in voor het bijstaan van slachtoffers van LHBTI+geweld in heel Nederland en ondersteunen wij projecten die geweld tegen de regenbooggemeenschap aankaarten en hiertegen stelling nemen.
Gay-Haarlem.nl is gestart omdat het anno 2010 hoog tijd werd de stad Haarlem weer op de gay-kaart van Nederland te gaan zetten. In de jaren die daar aan vooraf gingen, verdwenen de strijdbare regenboogkleuren en het mooie roze uit het Haarlemse straatbeeld en in de sociale media ontbrak het er nagenoeg helemaal aan. Het werd hoogtijd dus dat daar verandering in kwam.
Roze Muggen
Organisatie van vrouwenfeesten in Haarlem.
Stichting GUTS behartigt (landelijk) de belangen van lhbt-sporters en -sportverenigingen. Daarnaast adviseren zij sportbonden, sportorganisaties, sportopleidingen en sportverenigingen bij het creëren en borgen van een veilig sportklimaat. Tevens geven zij workshops bij sportverenigingen om homo-acceptatie in de sport bespreekbaar te maken en zijn zij mede-organisator van Gay Sportcafés om zo bruggen te bouwen tussen lokale politiek, sportorganisaties, sportverenigingen en lokale lhbt-organisaties.

Jong&Out is dé community voor LHBTI+ jongeren tot en met 18 jaar. Wat je seksuele oriëntatie of genderidentiteit ook is, bij Jong&Out ben je altijd welkom. Je kunt via de app andere queer jongeren ontmoeten, op de hoogte blijven van wat je vrienden doen, met elkaar chatten en nog veel meer! Je hoeft je nieuwe vrienden niet alleen online te spreken, ontmoet elkaar op een Jong&Out meeting bij jou in de buurt!

Gratis community voor homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders van 18 tot en met 25 jaar. Heeft ten doel het bevorderen van de sociale acceptatie en integratie van jonge lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) in de leeftijdscategorie18 tot en met 25 jaar.
Het Consortium Roze 50+ is een bundeling van krachten (ANBO + COC Nederland) die elk op zich al jaren intensief betrokken zijn bij het wel en wee van Roze 50-plussers. Reikt Roze Lopers uit aan verzorgingshuizen.
De Roze Kameraden is een groep Feyenoord supporters die zich identificeren als LHBTI+. Samen ondersteunen wij Feyenoord door dik en dun. Tezamen komen we al meer dan 50 jaar in De Kuip!
Een community voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) jongeren met een biculturele achtergrond.

Steunt mensen die in hun heterorelatie te maken hebben met homoseksuele, lesbische of biseksuele gevoelens van henzelf of van hun partner.

Stichting Transman behartigt de belangen van transmannen en hun partners, geeft voorlichting en organiseert ontmoetingsactiviteiten. Stichting Transman richt zich op alle mensen geboren met een vrouwelijk lichaam, die zich daar niet helemaal of helemaal niet in thuisvoelen, van alle leeftijden en in alle stadia van een eventuele transitie, op hun omgeving in het algemeen en op hun partners in het bijzonder.
Een kring is een groep homo’s, lesbo’s of biseksuelen die één keer per maand bijeenkomt, meestal bij iemand thuis. Aan de hand van thema’s wordt over van alles gepraat, onderwerpen die direct of indirect met homo- of biseksualiteit te maken hebben.
Een stichting van en voor lesbo(wens)moeders en homo(wens)vaders. Zetten zich in voor lesbo’s, homo’s en biseksuelen die gekozen hebben voor kinderen binnen hun relatie.
De roze versie van de jaarlijkse Kunstlijn Haarlem.
Een duurzaam, ‘queer-owned’ mode label opgericht door modeontwerper Maikel Bongaerts. Maikel ontwerpt inclusieve, gender neutrale kleding voor de LHBTI+ gemeenschap en al hun bondgenoten. Door Seeing Things Queerly het gehele jaar door te dragen, vergroot de drager de zichtbaarheid van de LHBTI+ gemeenschap. Zichtbaarheid leidt tot perspectief, het draagt bij aan de verandering van perceptie, van dat wat als normaal gezien wordt en zo begint acceptatie.
Zonderstempel.nl is een site voor alle LHBTI’s met een verstandelijke beperking. LHBTI wil zeggen Lesbisch, Homo, Bi, Transgender of intersekse. Begeleiders, familie en vrienden zijn ook heel welkom op bijeenkomsten. De FaceBook-pagina “Zonder Stempel” is in de site opgenomen.
Wij zijn er voor alle inwoners van Haarlem die ondersteuning kunnen gebruiken. En voor iedereen die zich wil inzetten voor buurt, wijk of stad. We willen dat het in Haarlem prettig leven is. En dat iedereen mee kan doen. Gewoon in de wijk.
De Schuur is een bruisende plek voor cultuur in het centrum van Haarlem. Met een dagelijkse program­me­ring op het gebied van theater, film, dans, talks, woordkunst, dj’s en muziekspe­cials in het café.

De schuur heeft regelmatig lhbtiq+ gerelateerde producties in hun aanbod

Wat begon als katholieke jongensschool groeide sinds 1984 uit tot een Nederlands kernpodium met honderden activiteiten en 130.000 bezoekers per jaar, meer dan 300 clubleden en tientallen samenwerkingspartners in de stad. Met vier zalen, oefenruimtes, festivals en producties op negen externe locaties is Patronaat veel meer dan een podium alleen: het vervult meerdere rollen in de keten van talentontwikkeling en popcultuur.

COC Kennemerland organiseert Queer Café bij Patronaat.

Haarlem Town Queers (est. 2021) is een community die een plek wil creëren voor queer mensen in Haarlem en omstreken. Een (uitgaans)plek waar queer mensen volledig zichzelf kunnen zijn, zonder zich hoeven te conformeren naar de normen waar ze zich al naar moeten voegen tijdens hun werk, op school, en bij hun familie is essentieel.

Black Queer Haarlem is het eerste initiatief van de Stichting Ma-Jong waarbij Queer centraal staat. De stichting streeft ernaar om in de (nabije) toekomst elke tweede zondagmiddag van de maand in Haarlem Zuid ontmoetingen te organiseren in de vorm van Queer café, gezamenlijke boswandelingen, workshops en filmavonden. Op deze wijze wil de stichting Ma-Jong te weten komen hoe het is om een Queer te zijn en tegen welke problemen Queers aanlopen om ze zo beter te kunnen ondersteunen. De stichting streeft ook naar gelijke rechten van LHBTQ+.

Genderneutraliteit is een begrip dat staat voor het vermijden van genderbias in taal en communicatie. Het gebruik van genderneutrale termen en uitdrukkingen staat centraal, zodat iedereen, ongeacht hun genderidentiteit, zich aangesproken voelt. In Nederland groeit het belang van dit onderwerp, aangezien steeds meer mensen zich bewust worden van de impact die taal op de samenleving kan hebben.