Menu Sluiten

IQMF International Queer & Migrant Festival

In de Toneelschuur is er in  samenwerking met de regenboogpartners Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, COC Kennemerland en Gay-Haarlem.nl en met Stichting Artikel1 op zondag 11 december een middag- en avond programma met een theatervoorstelling en een filmprogramma bestaande uit een theatervoorstelling en vier films.

Pride – Sarah Ringoet

Ontroerende voorstelling over leven, liefde en verleiding als homoseksuele man

In de documentaire voorstelling Pride vertellen twee jonge mannen over leven, liefde en verleiding als homoseksuele man. De voorstelling biedt een persoonlijke inkijk in de gayscene en neemt de clichés binnen deze scene op de hak. Ayrton, ‘de jager’, is het niet altijd eens met ‘de prooi’ Lars. En andersom. Pride is een voorstelling over trots. Wie zijn deze acteurs in de scene en wie zijn ze daarbuiten? De jonge acteurs werden geregisseerd door de Vlaamse regisseur Sarah Ringoet, die bekend staat om haar poëtische en intieme werk. Met Pride maakt zij wederom een kwetsbaar pareltje. 
‘Sarah Ringoet staat bekend om de intimiteit die ze in haar poëtische teksten en bewegingstaal weet te leggen. Haar voorstellingen gaan vaak over de liefde, verlangen of eenzaamheid…’ aldus Marijn Lems in de Theaterkrant.

Pride is onderdeel van het International Queer & Migrant film festival. Dit festival , dat plaatsvindt van 7 tot 15 december plaats in Amsterdam en in een aantal andere Nederlandse steden , richt zich op het zichtbaar maken van seksuele diversiteit in relatie tot migratie en etnische minderheden. Dit jaar is gekozen voor een focus op Latijns-Amerika. LHTB (Lesbisch Homoseksueel Transgender Biseksueel) rechten zijn goed gewaarborgd in Zuid-Amerika, maar de sociale aanvaardbaarheid loopt hier nog ver achter. Met dit centrale thema maakt het festival inzichtelijk dat migratie stromen over de hele wereld voorkomen en zich niet beperken tot moslims die de tocht naar Europa wagen.

U kunt online kaarten kopen voor de theatervoorstelling of het filmprogramma afzonderlijk. Aan de kassa of telefonisch (023-517 39 10) kunt u ook een voordelig passepartout voor allebei de onderdelen aanschaffen voor € 17,50 / € 15 (Vrienden/ CJP).

Details
Website http://www.iqmf.nl/ (info 15 nov. online)
Lengte 55 minuten

zondag 11 december 16.00 uur in de Toneelschuur

Prijzen
Normale prijs €10,-

IQMF Filmprogramma

Vier films in het kader van het International Queer & Migrant Film Festival

Het International Queer & Migrant Film Festival, dat plaatsvindt van 7 tot 15 december in Amsterdam en in een aantal andere Nederlandse steden, richt zich op het zichtbaar maken van seksuele diversiteit in relatie tot migratie en etnische minderheden. Dit jaar is gekozen voor een focus op Latijns-Amerika. LHTB (Lesbisch Homoseksueel Transgender Biseksueel) rechten zijn goed gewaarborgd in Zuid-Amerika, maar de sociale aanvaardbaarheid loopt hier nog ver achter. Met dit centrale thema maakt het festival inzichtelijk dat migratie stromen over de hele wereld voorkomen en zich niet beperken tot moslims die de tocht naar Europa wagen.

Balcony
(Toby Fell-Holden, 2016, 17 minuten, Verenigd Koninkrijk)
Tina, een ongelukkig tienermeisje, voelt zich aangetrokken tot de Afghaanse Dana. Dana vertelt Tina dat haar Karim haar onderdrukt. In eerste instantie, vertrouwt Dana Tina en voelt ze zich door haar in bescherming genomen. Tot het moment dat de ondergang nadert.


10,579 km a queer journey from Damascus to Vancouver
(David Ng, 2015, 16 minuten, Canada)
Als een activist in de underground LHBT gemeenschap in Syrië werd Danny Ramadan geconfronteerd met dreigende vervolging door het Syrische regime. Danny ontsnapte naar Damascus, om uiteindelijk zijn weg te vinden naar Vancouver, Canada. In deze korte documentaire deelt Danny zijn ervaringen als nieuwkomer in de queer gemeenschap in Vancouver. Danny praat over ongemakkelijke onderwerpen als racisme en privileges binnen de queer gemeenschap – en deelt zijn visie op hoe we kunnen omgaan met Syrische vluchtelingen.

Samira
(Nicola Mai, 2015, 28’, Italie)
Samira is een 28 minuten kunstinstallatie dat gepresenteerd wordt op split-screen. De film is een etnografische optekening van de levensgeschiedenis van Karim, een Algerijnse migrant die zijn lichaam verkoopt voor geld als travestie in Marseille. Karim verliet Algerije als een jonge man wanneer zijn borsten begonnen te ontwikkelen als gevolg van het nemen van hormonen. Karim kreeg asiel in Frankrijk toegekend als transgender vrouw Samira. Twintig jaar later, als zijn vader op sterven ligt, verwijdert Samira operatief haar borsten en trouwt met een vrouw om een nieuw paspoort waardoor hij terug naar Algerije.

The Colours of the Street 
(Felippe Francisco, 2016, 25′, Brazilië)
De documentaire The Colors of the Street laat de harde realiteit zien van het leven van LGBT-daklozen in São Paolo, Brazilië. The Colors of the Street is veelvuldig geselecteerd voor internationale filmfestivals en won recent de prijs voor beste film van het International LGBT Filmfestival Durban (Zuid-Afrika). Filmmaker Felippe Francisco is aanwezig voor q&a na afloop van de film.

U kunt online kaarten kopen voor de theatervoorstelling of het filmprogramma afzonderlijk. Aan de kassa of telefonisch (023-517 39 10) kunt u ook een voordelig passepartout voor allebei de onderdelen aanschaffen voor € 17,50 / € 15 (Vrienden/ CJP).

Details

Website: http://www.iqmf.nl/

zondag 11 december 19.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *