Menu Sluiten

Interview mondelinge geschiedenis

Zou je geïnteresseerd zijn in het vertellen van je verhaal over homoseksueel of LHBT leven, activisme en worstelingen in de jaren 1970, 1980 of 1990? Dit jaar zullen de studenten van ‘Oral History’ (mondelinge geschiedenis) van de Universiteit Leiden hun werk op homo-emancipatie richten. Je hoeft geen activist te zijn geweest. Als je openlijk homo, lesbisch, bi of trans bent, kun je je verhaal delen. We horen graag zoveel mogelijk stemmen.

Elke student zal één persoon interviewen (dus de interviews zullen een-op-een zijn). Het interview zal 45-60 minuten duren. De interviews zullen plaatsvinden tussen 24 september en 26 oktober. Het kan thuis, in een café of aan Leiden Universiteit  plaatsvinden. De student deelt delen van het interview in de klas en in een eindpaper met de docent. Je kunt kiezen of je anoniem wil blijven.

Als je bereid bent om geïnterviewd te worden door een student, reageer dan alsjeblieft met:

  1. Je naam
  2. Het (geschatte) jaar dat je voor het eerst open stond met anderen over je (homo)seksualiteit / LHBT-identiteit
  3. COC-afdelingen (of andere homo-organisaties) waarin je actief was in de jaren zeventig, 1980, of 1990. (Het is geen probleem als je zelf geen actief lid was)
  4. Hoeveel studenten ben je bereid om mee te praten (1, 2 of 3)
  5. Je e-mailadres (of de beste manier om contact op te nemen)

De studenten zijn allemaal Nederlands. Het zijn tweedejaars geschiedenisstudenten. Neem voor vragen contact op met de docent, Andrew Shield:https://www.universiteitleiden.nl/en/staffmembers/andrew-shield

Je kunt mailen naar a.d.j.shield@hum.leidenuniv.nl . Dank je voor je hulp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *