Menu Sluiten

De Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie IDAHOT op 17 mei 2017

Vanaf 2012 is Haarlem Regenbooggemeente. Regenboogbeleid is erop gericht om de acceptatie van homoseksualiteit te vergroten.

Wetgeving en regels hebben hier al een hoop aan bijgedragen. Maar omdat acceptatie nog steeds niet volledig gerealiseerd is, heeft de gemeente Haarlem vier Regenboogambassadeurs benoemd voor ouderen, sport, migranten en jongeren.

De Haarlemse Regenboogambassadeurs nodigen u graag uit voor het volgende:

De Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, jaarlijks op 17 mei, is een dag waarop lhbt-organisaties internationaal aandacht vragen voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De dag is ook wel bekend onder de Engelse afkorting IDAHOT (International Day Against Homophobia and Transphobia).

Het thema van dit jaar is FAMILIE

De Regenboogambassadeurs Haarlem organiseren daarom op woensdag 17 mei 2017 een bijeenkomst met dit thema. Het doel is om met betrokken Haarlemmers en organisaties in gesprek te gaan over de rol en betekenis van familie bij LHBT-ers, ten aanzien van coming out, zelfbeeld, acceptatie en opvang.

Sprekers zijn:

Hassan Barrizaoua

Thomas Wormgoor

Mario Postma

Erwino Ouwerkerk is middagvoorzitter en wordt daarbij op geheel eigen wijze bijgestaan door cabaretière Merel Moistra. Zij zal de bijeenkomst tevens afsluiten met een optreden.

De bijeenkomst vindt plaats op:

Woensdag 17 mei 2017

In Circus Hakim Korte Verspronkweg 7-9 te Haarlem

Van : 14.00 – 16.00 uur (aansluitend napraten met een drankje en een snackje)

Noteer deze middag alvast in uw agenda. Het belooft een interessante middag te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *