Menu Sluiten

International Queer & Migrant Film Festival

Het IQMF Festival komt weer naar de Toneelschuur in Haarlem op maandag 11 december. Wij presenteren op dit festival met trots onder andere de première van de korte film Elias van de 22-jarige filmmaker Lucas van der Rhee over een liefdesverhaal dat zich afspeelt in IJmuiden.

In een gevarieerd programma worden in de kleine theaterzaal van de Toneelschuur drie korte films vertoond in het kader van het International Queer & Migrant Film Festival.

Programma:
19:00 – 19:05 Introductie IQMF
19:05 – 19:20 Min Homoyster
19:20 – 19:33 Elias
19:33 – 19:50 nagesprek regisseur Elias (Lucas van de Rhee)
19:50 – 21:10 ABU

Min Homosyster (My Gay Sister) – Lia Hietala
Cleo rijdt met haar oudere zus Gabbi en haar vriendin Majken mee naar een vakantiehuisje. Onderweg proberen Gabbi en Majken vurig te achterhalen of Cleo op een jongen of een meisje verliefd is. Een verhaal over ontluikende seksualiteit en het vermogen om vertrouwen in elkaar te winnen en te verliezen.
Drama (2017, Zweden, 15 min)

 

Elias – Lucas van der Rhee
De film Elias van de 22-jarige filmmaker Lucas van der Rhee, gaat op dit festival in première en speelt zich af in IJmuiden. Lucas van der Rhee zal na de vertoning van de film in gesprek gaan met het publiek.

Elias woont in IJmuiden, werkt bij een visserij en voelt zich onbegrepen en onzichtbaar. Hij mist zijn ouders sinds ze naar Turkije vertrokken zijn. Wanneer zijn broer Kemal de oude slaapkamer van zijn ouders huurt trekt Tom bij hen in. Waar Tom aanvankelijk als een indringer wordt beschouwd, blijkt hij uiteindelijk een bondgenoot van Elias tijdens zijn innerlijke ontdekkingstocht.
Drama (2017, Nederlands, 13 min.)

Abu – Arshad Khan
De homoseksuele filmmaker Arshad Khan trekt een parallel tussen het moeizame contact met zijn Islamitische vader Abu en de inburgering van zijn ouders in Canada. Met behulp van (persoonlijke) filmfragmenten en animatie belicht hij de lastige balans tussen familie en bestemming, conservatisme en liberalisme en moderne ontwikkelingen.
Documentaire (2017, Canada, 81 min)
Voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop kijkt u op www.toneelschuur.nl

Het International Queer & Migrant Film Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Haarlemse Regenboogorganisaties Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, het COC Kennemerland en Gay-Haarlem.nl.

 

Toneelschuur & Filmschuur
Lange Begijnestraat 9
2011 HH Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *