Menu Sluiten

Middelbare scholen

Uit veel onderzoeken blijkt dat jonge LHBT’ers het eng vinden om op school uit de kast te komen. Velen zetten dan ook tijdens hun middelbare schooltijd niet de stap om dat te doen. Zij voelen zich onveilig op school en durven vaak er vaak niet over te praten omdat het onderwerp door docenten niet of nauwelijks wordt besproken. Scholen kunnen veel meer doen aan het creëren van een homovriendelijk klimaat. Het COC werkt daar graag aan mee. Voorlichtingen over seksualiteit zijn essentieel bij het ontstaan van een homovriendelijke school. Onze voorlichtingen zijn gericht op de 92 procent van de leerlingen die hetero zijn.

VMBO, HAVO en VWO

Aan de hand van het “genderbread” geven wij les over seksuele diversiteit en genderidentiteit aan leerlingen van de derde klassen. De uitleg doen wij onder andere d.m.v. een kort filmpje.

Tijdens de les zitten de leerlingen in een halve kring. Het doel hiervan is om iedereen gelijkwaardig aanwezig te laten zijn, inclusief de voorlichters. We werken volgens het principe ‘alles komt uit de klas’, waardoor de leerlingen elkaar met onze bijdrage tijdens de les naar een bredere kennis over diversiteit brengen.

Gedurende de gehele les zijn leerlingen in de gelegenheid vragen te stellen. Meestal komen de belangrijkste vragen pas aan het einde van de les, als de voorlichters hun persoonlijke verhaal vertellen.

De les duurt 50 minuten en is in principe bedoeld voor derde klassers.

Meer informatie is te vinden op onze site www.voorlichting-coc-kennemerland.nl/
Docenten kunnen contact opnemen met ons via voorlichting@coc-kennemerland.nl