Menu Sluiten

In Haarlem kies je zelf wie je liefhebt

‘In Haarlem kies je zelf wie je liefhebt’. Dat is de boodschap achter de gezichten van acht Haarlemse koppels die vanaf 8 oktober te zien zijn op de posters in de stad. Haarlem is Regenboogstad en wil met deze campagne laten zien dat iedereen z’n eigen partner mag kiezen.

Haarlem is sinds 2012 Regenboogstad. Een stad waarin iedereen meetelt en meedoet.
De gemeente spant zich in voor gelijke rechten van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (lhbti’s). Wethouder Marie-Thérèse Meijs: “Helaas zijn er nog steeds barrières die de sociale acceptatie van deze groepen in de weg staan. Met onze Regenboogpartners – COC-Kennemerland, Gay Haarlem en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland – lanceren we daarom deze postercampagne. Haarlem Regenboogstad wil dat mensen zich vrij en veilig voelen om zelf een partner te kiezen en wil het respect voor die keuzevrijheid bevorderen.”

In de motie ‘Zonder zichtbaarheid geen acceptatie’ heeft de gemeenteraad van Haarlem het college gevraagd een Haarlemse variant te ontwikkelen van de campagne ‘In Nederland kies je je partner zelf’. Op de posters, die in samenspraak met de Regenboogpartners tot stand zijn gekomen, staan de gezichten van acht Haarlemse koppels. Zij laten zien dat je in Haarlem zelf kiest wie je liefhebt.

De posters zijn ontworpen door de Haarlemse illustrator, beeldmaker TRIK©

Meer weten over het Haarlemse regenboogbeleid? Kijk op de site: haarlem.nl/regenboogstad

bron: gemeente Haarlem

1 reactie

  1. Koos de Vries

    “In Haarlem kies je zelf wie je liefhebt”.
    Mijn eerste reactie was: “huh? Waar niet dan?”
    Vreemde slogan…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *