Menu Sluiten

IDAHOT Wake: dinsdag 14 mei in de Grote of St. Bavokerk


In aanloop naar de internationale IDAHOT dag – de dag tegen homofobie, bifobie en transfobie – die ieder jaar op 17 mei valt, is er in het koor van de Grote of St.-Bavokerk op dinsdag 14 mei voor de derde keer een kleine maar bijzondere IDAHOT avondwake.

Bij de jaarlijkse Regenboogviering tijdens de Vredesweek in September, vieren we als kerk mee met de stad en met de Regenbooggemeenschap in Haarlem. Dat doen we omdat we verlangen naar een wereld waarin diversiteit en verschillen een rijkdom zijn, en niet een bedreiging. Tijdens IDAHOT kijken we als kerk juist meer naar binnen: Wanneer en hoe, is juist ook de christelijke gemeenschap die Jezus probeert te volgen zélf dader van geweld en uitsluiting richting mensen die afwijken van de breed gedeelde norm?

Stadsdominee Tom de Haan nodigt samen met Doopsgezind predikant @Daniel Serrano-Bernal tijdens deze wake mensen uit die hierover vanuit eigen ervaring willen en durven vertellen. Zo vertellen Sjako van Schaik, bestuurslid van de Dusty Foundation en Roy Dongen, voorzitter COC Kennemerland op deze avond hun verhaal. Hún verhalen staan centraal en daarbij zingen, lezen en bidden we samen. Stadsorganist Anton Pauw bespeelt het koororgel.

Dinsdag 14 mei 2024 | 19.00 – 19.45 uur | 18.45 uur deuren open
Grote of St.-Bavokerk | Grote Markt 22