Menu Sluiten

IDAHOT 2020 “SPREEK JE UIT”

Waarom IDAHOT ?

17 mei is de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie. (IDAHOT) Wereldwijd wordt er op of rond die datum aandacht gevraagd voor de sociale onwenselijkheid van discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, gender identiteit, expressie of sekse kenmerken en wordt seksuele en genderdiversiteit gevierd.

De datum van 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten, de International Classification of Diseases.
Dat is komende zondag 30 jaar geleden.

Door de corona crisis zijn er online activiteiten. Op de agendapagina van IDAHOT (Switchboard) staan een aantal activiteiten weergegeven, waaronder een IDAHOT-viering op RTV Rijnmond, Lunchroom in het teken van IDAHOBIT, Online wake IDAHOT georganiseerd door ds. Wielie Elhorst en Online Gay Pubquiz.

IDAHOT.NL

Ook is er een actie vanuit Roze 50+

Roze 50+ vraagt alle LHBTI vriendelijke zorg- en welzijnsinstellingen zich uit te spreken door, juist in deze -voor de zorg- moeilijke tijd, een kleurrijk gebaar te maken; hijs op zondag 17 mei de regenboogvlag.

Graag ontvangt Roze 50+ een foto van iedere zorg- of welzijnsinstelling die zondag de regenboog vlagt.
Geeft u aandacht hieraan op social media: gebruik dan @roze50plusNederland. Maak van zondag 17 mei een kleurrijke (regenboog) dag en toon solidariteit met de LHBTI gemeenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *