Menu Sluiten

Hijs zondag 27 juni de regenboogvlag uit protest tegen de Hongaarse anti-LHBTIQ+ wetgeving!

Het is je vast niet ontgaan: er is veel ophef over de Hongaarse anti-LHBTI wet die op 15 juni jl. werd aangenomen. Gelukkig zien wij als COC lidverenigingen dat zowel op social media als ook anderszins meer en meer geageerd wordt tegen deze walgelijke wet.

Aankomende zondag 27 juni speelt het Nederlands elftal (“ons Oranje”) in Boedapest een wedstrijd in de 1/8e finales van EURO2020. Mooi moment om in Nederland zelf te laten zien dat wij wél belang hechten aan de fundamentele mensenrechten en tegen discriminatie van LHBTIQ+-ers zijn. De voorzitter van de Europese Commissie, mw. Ursula von der Leyen, deed al een oproep om met krachtige signalen aan Hongarije te laten zien hoe abject deze wet is.

Gisteren 23 juni tijdens de wedstrijd in München lieten tal van Duitse gemeenten, bedrijven, supporters en voetbalorganisaties een dergelijk geluid horen. Het stadion van München mag dan wellicht van de UEFA niet in regenboogkleuren worden aangelicht, des te meer “regenboog” was gisteren zichtbaar in Duitsland.

Wij roepen alle burgers, regenboogsteden en- provincies in Nederland, maar ook het bedrijfsleven en natuurlijk alle (betaald) voetbalorganisaties op om zondag eenzelfde signaal af te geven, door op zondag 27 juni in aanloop naar en tijdens de wedstrijd van Nederland te Boedapest de regenboogvlag te hijsen of een ander signaal af te geven. Een krachtig signaal, waarmee we LHBTIQ+-ers in Hongarije een hart onder de riem steken en de LHBTIQ+-gemeenschap in Nederland laten zien dat we achter hen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *