Menu Sluiten

Help ons met het openen van Lavender, Regenbooghuis Haarlem

De Haarlemse queercommunity heeft dringend een plek nodig. Na het sluiten van café Wilson’s in 2019 is er geen vaste plek meer waar de queercommunity een veilige basis heeft in de stad.

Stichting Queer Haarlem wil hier verandering in brengen. Door het openen van Lavender, het Regenbooghuis Haarlem, wil de stichting een vaste, veilige locatie bieden voor de queercommunity, als ontmoetingsruimte en een plek waar ruimte is voor kunst, lezingen, nachtcultuur en culturele events. Lavender zal fungeren als een plek, voor vrije expressie en samenkomst, het aangaan van samenwerkingen, het voeren van open gesprekken en waar kunst en cultuur niet alleen worden gezien als entertainment, maar worden ingezet als krachtige middelen voor verbinding, bewustwording en sociale verandering.

Het openen van een dergelijke locatie is in lijn met het actieplan Haarlem Regenboogstad, dat moet bijdragen aan de sociale acceptatie van de lhbti+ inwoners van de stad en de huidige heersende schijntolerantie moet tegengaan.

Middels deze crowdfunding kunnen wij de kosten van de overname van inventaris die we niet kunnen subsidiëren bekostigen en op deze manier Lavender een werkelijkheid maken. Help je ons mee?

Doneren