Menu Sluiten

Haarlemse Reizigers in grote finale COC Songfestival in Weert

Tijdens de grote finale van het COC Songfestival 2019 is de Haarlemse formatie De Reizigers een van de elf inzendingen die strijden om de meeste ‘douze’ points. Het is de 25e editie van deze ‘regenboogliedjes’ wedstrijd die op zaterdag 9 november 2019 wordt georganiseerd in het Munttheater in Weert.

De inzendingen zijn allen vertegenwoordigers van diverse COC-verenigingen of andere organisaties uit het land die zich inzetten voor seksuele- en/of genderdiversiteit. De Reizigers vertegenwoordigen COC Kennemerland, met zelfs de voorzitter van de belangenorganisatie als zanger van de band.

Zingende voorzitter
Dit jaar proberen de Reizigers nóg hoger te eindigen dan het afgelopen jaar. Toen werd de groep derde. “Maar wel eerste bij de vakjury,” vertelt zingende voorzitter Jos Ahlers trots. Het nummer ‘En kijk je nog eens om?’ vertelt het verhaal van een vader die op de avond voor de bruiloft van zijn dochter terugkijkt op hun leven. Ahlers vertelt: “Nederland kent steeds meer regenbooggezinnen. De ouders binnen deze gezinnen ervaren emoties die zowel universeel als bijzonder zijn. Zo volgen we in dit lied de twijfels van een regenboogvader de avond voor zijn dochter gaat trouwen. Wat hij doormaakt is herkenbaar voor iedere vader en voor ieder lid van de LHBTI+-gemeenschap.” Ahlers schreef zelf de tekst. De muziek is geschreven door componist Eric J. Coolen, die tevens gitaar speelt in de groep.

Publiciteitsfoto Reizigers - Fotografie Arjan Boes
Foto band: Arjan Boes

De band de Reizigers bestaat verder nog uit Fons Stam (viool), Henk Tijbosch (gitaar), Maarten Brock (cajon) en Neil Russel (basgitaar).

Vakjury en presentatie
De avond zal worden gepresenteerd door een kleurrijk duo: Henk Hover (L1) en Miss Patty Pam-Pam. Tijdens de finale zullen de liedjes worden beoordeeld door een regiojury en een vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit: zangeres Ingrid Simons (zelf betrokken bij diverse inzendingen voor het Eurovisiesongfestival), presentator Jens Geerts (presentator van de zender OUTtv en verslaggever voor het Eurovisiesongfestival), radiomaker bij KRO-NCRV Hijlco Span (Volgspot) en topmodel Loiza Lamers (eerste transgender winnaar van ‘Holland’s Next Topmodel). De regiojury bestaat uit vertegenwoordigers van de deelnemende COC-verenigingen of organisaties. De punten van beide jury’s bepalen de uiteindelijk winnaar van de komende editie.

Kaartverkoop
De 25ste finale van het COC Songfestival in het Munttheater (Collegeplein 3, Weert) gaat op zaterdag 9 november a.s. van start om 20.15 uur. Kaarten kosten € 17,50 (excl. servicekosten).

Kaarten Songfestival (inclusief afterparty en drankje): http://bit.ly/COC-Songfestival
Kaarten Afterparty: http://bit.ly/COC-afterparty

Foto band: Arjan Boes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *