Menu Sluiten

Haarlemmers willen hoge ogen gooien bij COC Songfestival

De Haarlemse gelegenheidsformatie De Reizigers vertegenwoordigt dit jaar COC Kennemerland naar het COC Songfestival. Het festival wordt op 8 december gehouden in de voormalige kerk De Duif aan de Amsterdamse Prinsengracht. Het nummer ‘Geen Woorden Voor’ is gecomponeerd door Fons Stam en Eric J. Coolen en wordt gezongen door Jos Ahlers.

Het is de 24e editie van het festival dat in 1995 is begonnen en inmiddels is uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd. Aan deze feestelijke regenboog-liedjeswedstrijd doen veel COC-afdelingen uit het hele land mee. De Haarlemmers hopen dat de jubileumeditie volgend jaar in Haarlem georganiseerd kan worden. “Degene die wint, is het jaar erop gastheer en organisator van het festival,” legt Jos Ahlers uit. “Het zou natuurlijk prachtig zijn om de 25e editie naar Haarlem toe te halen.”

De Haarlemse groep is vereerd dat zij door COC Kennemerland is gevraagd. “Tijdens de Coming Out Dag hebben we een eerste live versie opgevoerd in een café waar veel mensen uit COC Kennemerland aanwezig waren. De reacties waren toen al erg fijn. En het nummer is sindsdien alleen maar gegroeid om in de Duif in Amsterdam nog beter te klinken,’ vertelt de zanger.

Geen Woorden Voor
Componist en gitarist Eric J. Coolen doet samen met basgitarist Alain Timmers voor de derde keer mee aan het COC Songfestival. “De vorige keren waren al alsof we in een warm bad kwamen, maar deze keer wordt nog specialer in die prachtige kerk De Duif in Amsterdam met zijn bijzondere akoestiek,” zegt Eric J. Coolen. De Reizigers bestaat nog meer uit Fons Stam (gitaar), Henk Tijbosch (gitaar) en Maarten Brock (Cajon).

Het nummer ‘Geen Woorden Voor’ vertelt het verhaal van een relatie, die niet bestand is tegen het nachtleven in de scene. Het nummer schetst de situatie en neemt de luisteraar mee op een reis die niet gepland was. Is er een weg terug? “Fons Stam heeft er een aangrijpende tekst op gemaakt. Het refrein is wat je noemt een echte oorwurm, het blijft onmiddellijk hangen,” verduidelijkt de zanger.

Het festival
Een vakjury beoordeelt samen met de publieksjuryleden de inzendingen voor het festival. Op basis van zang en uitvoering, tekst en muziek en het LHBTI-thema geeft elk jurylid punten. Met de uitslagen van de juryleden uit de deelnemende regio’s wordt de winnaar bepaalt. De jury bestaat uit Astrid Nijgh, zanger Sjors van der Panne, singer songwriter Astrid Akse, Mister Gay 2011 Thom Goderie en winnares van de vorige editie Dana Petlan. De presentatie is in handen van drie dames uit de wereld van theater, muziek en variété Luna Lunettes, Merel Moistra en Niki Today.

Kaartverkoop
Tickets voor het COC Songfestival op 8 december in De Duif aan de Amsterdamse Prinsengracht zijn te koop via www.cocsongfestival.nl.

De Foto: De heren van De Reizigers (met de klok mee van links (staand) Fons Stam, Alain Timmers, Jos Ahlers, Henk Tijbosch, Maarten Brock en Eric Coolen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *