Menu Sluiten

Haarlem officieel in de race voor Roze Zaterdag 2019

Op maandag 1 mei heeft de werkgroep Roze Zaterdag Haarlem 2019 het bidbook voor Roze Zaterdag 2019 officieel uit aan wethouder Wmo, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Vastgoed Jur Botter uitgereikt. Ook is het bidbook digitaal verzonden naar het bestuur van Roze Zaterdagen Nederland. Nu is het afwachten tot 24 juni. Dan wordt tijdens Roze Zaterdag in Den Bosch bekend gemaakt welke stad Roze Zaterdag 2019 mag organiseren.

Het bidbook voor Roze Zaterdag 2019 in Haarlem is af en officieel ingediend bij de stichting Roze Zaterdagen Nederland. Hiermee is Haarlem, naast Leeuwarden, officieel in de race om Roze Zaterdag voor de vierde keer te organiseren.

“Eind 2016 kwam de Werkgroep Roze Zaterdag Haarlem 2019 voor het eerst bij elkaar om te onderzoeken of er voldoende raakvlak is om Roze Zaterdag nogmaals naar Haarlem te halen,” legt initiatiefnemer Mart Pos van het Haarlemse evenementenbureau My Productions uit. “De Roze Zaterdag in Haarlem van 2012 ligt bij heel veel inwoners, ondernemers, politieke partijen en organisatoren nog vers in het geheugen. Een rondje door de stad levert steevast de opmerking op: ‘Wat was het toch leuk!’ Om er in dezelfde adem achteraan te zeggen: ‘Dat moet toch snel weer een keer gebeuren hier in Haarlem!’ De Werkgroep Roze Zaterdag Haarlem 2019 heeft daarom het idee opgevat om het ijzer te smeden nu het nog heet is. Een vervolg te geven op de mooie roze periode in 2012, om zo een extra Haarlems steentje bij te dragen aan de acceptatie van de LHBT-groep. “De Haarlemmers zijn al op de goede weg. Dat willen we graag aan Nederland en de rest van de wereld laten zien,” aldus de organisatie.

In het bidbook laat de Werkgroep Roze Zaterdag Haarlem 2019 zien hoe divers het leven in Haarlem is. En ook dat er in Haarlem veel gebeurt en ook al veel gerealiseerd is op het gebied van acceptatie van de LHBT-groep. Wethouder Jur Botter was meteen enthousiast. “Haarlem is een sociale, gastvrije stad en een actieve Regenboogstad. Wij hebben vertrouwen in de opzet, diversiteit en de samenwerking van de Initiatiefgroep Roze Zaterdag Haarlem 2019.”

Toch dient er nog veel werk verricht te worden als het gaat om acceptatie van de LHBT-groep. Daar gaat de werkgroep zich voor inzetten. De werkgroep bestaat uit organisatoren Mart en Yvonne Pos van MY Productions, Hans Goes van Goes Pr & Entertainment, Jessica Dekker, medeorganisator voorgaande Roze Zaterdagedities en Jeannette Eversen, hoofdredacteur Haarlemse Stadsglossy. Als Roze Zaterdag 2019 gegund wordt aan Haarlem gaat de werkgroep op in een stichting en worden er diverse werkgroepen geformeerd om aan een succesvolle nieuwe editie te werken.

Op 24 juni wordt tijdens Roze Zaterdag 2017 in Den Bosch bekend gemaakt welke stad Roze Zaterdag in 2019 mag organiseren.

bron: Haarlemse Stadsglossy, foto: Rob Eversen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *