Menu Sluiten

Grote finale COC Songfestival op 9 november in Weert

WEERT – Op zaterdag 9 november a.s. is het Munttheater in Weert het decor voor de grote finale van de 25ste editie van het COC Songfestival. Tijdens deze ‘regenboogliedjes’ wedstrijd strijden dit jaar diverse inzendingen van COC-verenigingen en andere LHBTI-organisaties uit het hele land om de meeste ‘douze points’. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Na de overwinning van Floortje Hover met haar lied ‘Isabelle’ namens COC Limburg vorig jaar in Amsterdam is dit jaar de grote finale van het COC Songfestival in het Limburgse Weert. Gaststad Weert is al sinds 2016 regenboogstad. Het is dit jaar de zilveren editie van de ‘regenboogliedjes’ wedstrijd. De deelnemers zijn allen inzendingen namens diverse COC-verenigingen of andere organisaties uit het land die zich inzetten voor seksuele- en/of genderdiversiteit.

Presentatieduo
De avond zal worden gepresenteerd door een kleurrijk duo: Henk Hover en Miss Patty Pam-Pam. L1 tv- en radiomaker Henk Hover werkt sinds 1998 als programmamaker en muziekredacteur bij L1, de regionale publieke zender van Limburg. Hij presenteert het dagelijkse muziekprogramma Plat-eweg op L1 radio. Voor L1 TV presenteert hij onder meer de 11devande11de, Thieëkezinge en het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Miss Patty Pam-Pam komt oorspronkelijk uit het Limburgse Amstenrade en begon daar als dragqueen en kostuumontwerper. In 2017 werd ze verkozen tot Miss Travestie Holland en inmiddels is ze een veelgevraagde entertainer in de Amsterdamse gayscene.

Tijdens de finale zullen de liedjes worden beoordeeld door een regiojury en een vakjury. De prominenten die plaatsnemen in de vakjury zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

De 25ste finale in het Munttheater (Collegeplein 3, Weert) gaat op zaterdag 9 november a.s. van start om 20.15 uur. Aansluitend is er een officiële afterparty in de foyer van het Munttheater.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is al gestart, maar er zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten kosten € 17,50 (excl. servicekosten) per stuk en dat is inclusief toegang tot de afterparty. Ga voor de online kaartverkoop en meer informatie naar www.cocsongfestival.nl of www.munttheater.nl.

COC Songfestival
In 2019 beleeft het Nationaal COC Songfestival de 25e editie. Het is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen en dat in de loop der jaren een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium heeft mogen verwelkomen. Meer informatie over het COC Songfestival is te lezen op de website www.cocsongfestival.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *