Menu Sluiten

Geslaagde GSA Meet-Up in Haarlem trekt gemotiveerde scholieren, docenten en belangstellenden

Op donderdag 23 november vond in Haarlem een succesvolle GSA (Gender and Sexuality Alliance) Meet-Up plaats, georganiseerd door Bureau Discriminatiezaken, Het Schoter en COC Kennemerland. De bijeenkomst, die open stond voor scholieren, docenten en andere geïnteresseerden, trok een groot aantal enthousiaste deelnemers.

Het evenement, gehouden op Het Schoter, bood een platform voor open en constructieve gesprekken over (seksuele) diversiteit en acceptatie op scholen. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod, variërend van de rol van scholen bij het creëren van inclusieve omgevingen tot het belang van bewustwording over genderidentiteit en seksuele diversiteit. Deelnemers kregen de kans om ervaringen te delen, vragen te stellen en van gedachten te wisselen over hoe scholen een veilige en inclusieve omgeving kunnen creëren voor iedereen. De middag werd gekenmerkt door levendige discussies en interessante interviews. Zowel (oud)scholieren als genodigde sprekers deelden hun persoonlijke verhalen en ervaringen, afgewisseld met mooie optredens van leerlingen. 

De betrokkenheid van scholieren, docenten en belangstellenden benadrukt het belang van dergelijke evenementen in het bevorderen van openheid, begrip en acceptatie. Door dit soort initiatieven wordt gewerkt aan het bevorderen van inclusiviteit en het creëren van bewustzijn over diversiteit op scholen. Wij willen Het Schoter en Bureau Discriminatiezaken dan ook nogmaals bedanken en hopen in de toekomst vaker dit soort bijeenkomsten te gaan organiseren.

Meer info over GSA: https://coc-kennemerland.nl/gay-straight-alliance-gsa/