Menu Sluiten

Geslaagd webinair “Inclusief Sporten” in Velsen

Dinsdag 25 mei organiseerde COC Kennemerland en OOK Pedagogische Expertise Groep in samenwerking met de John Blankenstein Foundation en Stichting SportSupport Kennemerland een webinar over inclusief sporten. Aan de bijeenkomst deden elf Velsense sportverenigingen- en maatschappelijke organisaties mee.

Tijdens deze interactieve onlinebijeenkomst werden verenigingen, trainers en coaches uitgenodigd mee te praten en te denken over het nog verder toegankelijker en veiliger maken van het sportklimaat. Het doel is dat iedere Velsenaar zich op elke sportclub geaccepteerd voelt. Wie je ook bent, de sportclub moet de plek zijn waar iedereen welkom is en zich veilig voelt.

Deze avond zoomden de betrokkenen in op de participatie van LHBTI+-ers. Hoe vindt de sociale acceptatie op het sportveld plaats? Na een presentatie door de John Blankenstein Foundation was er ruimte om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Na dit overleg zullen zes verenigingen/organisaties vervolgstappen voorbereiden die gaan leiden tot een toegankelijker en veiliger sportklimaat en sociale acceptatie binnen Velsense sportverenigingen.

Meer informatie over inclusief sporten in Velsen via Marc Hillebrink : marc.hillebrink@ziggo.nl

SportSupportPedagogisch Experise CentrumJohn Blankenstein FoundationCOC Kennemerland

 

 

foto: Niels Redeker( OOK Pedagogisch Expertise Groep/Velserbroek)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *