Menu Sluiten

Gender & Sexuality Alliance (GSA)

Een veilige school voor iedereen. Wie wil dat nou niet? Een GSA zet zich actief in om dat doel te bereiken. Of je nou hetero, bi, homo, lesbisch, transgender, man of vrouw bent, jij kunt de school een stukje veiliger maken. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke actie op touw zetten op coming-out dag, Valentijnsdag, GSA-week of op Paarse Vrijdag. Misschien wil je wel dat alle klassen voorlichting krijgen over seksuele diversiteit. Samen met medestudenten en leraren kun je van alles doen om te laten zien dat iedereen zichzelf mag en kan zijn.

Wil je meer informatie kijk dan op www.gsanetwerk.nl of stuur ons een mail gsacoordinator@coc-kennemerland.nl

De GSA’s van het Novacollege in Haarlem, het Coornhert Lyceum in Haarlem en Atheneum College Hageveld in Heemstede zijn bezig met het opzetten van een samenwerkingsverband voor alle GSA’s in Kennemerland. Wij noemen dit GSA Haarlem. De drie doelen van GSA Haarlem zijn als volgt:

  1. Als samenwerkingsverband de GSA’s in de regio Kennemerland de mogelijkheid geeft om met elkaar in contact te komen en van elkaar te leren.
  2. Als overkoepelende organisaties leerlingen helpen die een GSA op een school in Kennemerland willen opstarten.
  3. Als afzonderlijke GSA klaarstaan voor leerlingen van de scholen in Kennemerland die niet bij de GSA van hun eigen school terecht kunnen of hiernaar op zoek zijn.

GSA coördinator Lenore Hehenkamp

Graag stel ik me voor als nieuwe GSA coördinator Kennemerland. Ik ben Lenore, getrouwd met Eline en moeder van twee jonge kinderen. Ik woon sinds vier jaar weer in Haarlem na lange tijd in Amsterdam te hebben gewoond. Maar ik ken Haarlem op m’n duimpje. Ik ben hier opgegroeid en heb hier tot mijn 18de op school gezeten.

Er is ondertussen veel veranderd maar gelukkig ook nog veel hetzelfde gebleven. Zo kom ik nog net zo graag in de prachtige duinen en op het strand en drink ik graag een goeie koffie in de stad. Ik werk in het onderwijs en hoop als GSA coördinator mijn steentje bij dragen aan de LHBTIQ+ community. Voor vragen, neem gerust contact op via gsacoordinator@coc-kennemerland.nl

SAFEPLEES: