Menu Sluiten

Gender & Sexuality Alliance (GSA)

Een veilige school voor iedereen. Wie wil dat nou niet? Een GSA zet zich actief in om dat doel te bereiken. Of je nou hetero, bi, homo, lesbisch, transgender, man of vrouw bent, jij kunt de school een stukje veiliger maken. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke actie op touw zetten op coming-out dag, Valentijnsdag, GSA-week of op Paarse Vrijdag. Misschien wil je wel dat alle klassen voorlichting krijgen over seksuele diversiteit. Samen met medestudenten en leraren kun je van alles doen om te laten zien dat iedereen zichzelf mag en kan zijn.

Wil je meer informatie kijk dan op www.gsanetwerk.nl of stuur ons een mail gsacoordinator@coc-kennemerland.nl

De GSA’s van het Novacollege in Haarlem, het Coornhert Lyceum in Haarlem en Atheneum College Hageveld in Heemstede zijn bezig met het opzetten van een samenwerkingsverband voor alle GSA’s in Kennemerland. Wij noemen dit GSA Haarlem. De drie doelen van GSA Haarlem zijn als volgt:

  1. Als samenwerkingsverband de GSA’s in de regio Kennemerland de mogelijkheid geeft om met elkaar in contact te komen en van elkaar te leren.
  2. Als overkoepelende organisaties leerlingen helpen die een GSA op een school in Kennemerland willen opstarten.
  3. Als afzonderlijke GSA klaarstaan voor leerlingen van de scholen in Kennemerland die niet bij de GSA van hun eigen school terecht kunnen of hiernaar op zoek zijn.

GSA coördinator regio Zuid Kennemerland aangesteld

Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Samantha Oosterbeek, 24 jaar en ik woon inmiddels een jaar in Haarlem met mijn hondje Stitch. Na mijn opleiding tot verpleegkundige en een aantal jaar werkervaring heb ik besloten het roer totaal om te gooien en ben ik op het hbo Creative Business gaan studeren. Een opleiding die zich richt op management in de media- en entertainmentindustrie. Inmiddels zit ik in mijn 2e leerjaar.

Mijn vrije tijd besteed ik het liefst aan schrijven en dichten. Veder houd ik van dansen en muziek maar vind ik het ook leuk om creatief bezig te zijn. Daarnaast reis ik graag en dan kan ik mij uren en dagen vermaken met het maken van heel veel foto’s. Als de zon schijnt en het is 25+ graden ben ik het meest gelukkig. Waar ik niet zo goed tegen kan is onrecht. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik zelf niet in hokjes wil denken en zo open-minded mogelijk in het leven wil staan. Verder bekijk ik graag alles van de positieve kant. Als ik ergens voor ga geef ik niet zomaar op en ik ben niet bang om mijn handen uit de mouwen te steken.

Ik heb dan ook veel zin in mijn nieuwe avontuur als GSA-coördinator en wie weet kom ik je eens tegen en dan maak ik graag een praatje!

Als GSA-coördinator gaat ze zich vooral bezig houden met het helpen opstarten van nieuwe GSA’s en ondersteuning bieden aan alle GSA’s in de regio Zuid-Kennemerland. Wanneer je vragen hebt over het opstarten van een GSA of als je meer informatie wilt, neem dan met haar contact op via gsacoordinator@coc-kennemerland.nl.