Menu Sluiten

Gender & Sexuality Alliance (GSA)

Een veilige school voor iedereen. Wie wil dat nou niet? Een GSA zet zich actief in om dat doel te bereiken. Of je nou hetero, bi, homo, lesbisch, transgender, man of vrouw bent, jij kunt de school een stukje veiliger maken. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke actie op touw zetten op coming-out dag, Valentijnsdag, GSA-week of op Paarse Vrijdag. Misschien wil je wel dat alle klassen voorlichting krijgen over seksuele diversiteit. Samen met medestudenten en leraren kun je van alles doen om te laten zien dat iedereen zichzelf mag en kan zijn.

Wil je meer informatie kijk dan op www.gsanetwerk.nl of stuur ons een mail gsacoordinator@coc-kennemerland.nl

De GSA’s van het Novacollege in Haarlem, het Coornhert Lyceum in Haarlem en Atheneum College Hageveld in Heemstede zijn bezig met het opzetten van een samenwerkingsverband voor alle GSA’s in Kennemerland. Wij noemen dit GSA Haarlem. De drie doelen van GSA Haarlem zijn als volgt:

  1. Als samenwerkingsverband de GSA’s in de regio Kennemerland de mogelijkheid geeft om met elkaar in contact te komen en van elkaar te leren.
  2. Als overkoepelende organisaties leerlingen helpen die een GSA op een school in Kennemerland willen opstarten.
  3. Als afzonderlijke GSA klaarstaan voor leerlingen van de scholen in Kennemerland die niet bij de GSA van hun eigen school terecht kunnen of hiernaar op zoek zijn.

SAFEPLEES: