Menu Sluiten

Gay & Lesbian Summer Film Festival

Tot en met 13 september draaien er in 12 filmtheaters in Nederland films met een LHBT-thema uit de collectie van distributeur Cinemien. Voor het eerst zijn de films, een verzameling vanuit de hele wereld, ook via het on demand-systeem, Filmthuis, beschikbaar om thuis te kijken.
13442240_1407277952632151_6012275178796207005_n_mediumDe films van het Gay & Lesbian Summer Film Festival worden in de volgende steden vertoond: Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Deventer, Groningen, Hilversum, Hoorn, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. Hier vind je een compleet overzicht van de films en in welke bioscoop ze draaien.

Holding the man (Australië)
Wanneer Timothy op vijftienjarige leeftijd rugbyspeler John ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Timothy en John beleven goede en slechte tijden, maar wanneer een van de jongens te maken krijgt met een ernstige ziekte legt dat een zware druk op hun relatie.

 

Liz in September (Venezuela)
Liz viert als ieder jaar haar verjaardag op het strand in de Cariben. Ze is erg ziek maar omdat ze geen medelijden wil, laat ze niets merken. Met dezelfde bravoure als altijd neemt ze de uitdaging aan een mooie vrouw te verleiden. Wanneer ze ontdekt dat deze vrouw kampt met een groot verdriet, pakt alles echter anders uit dan verwacht.

 

Departure (Groot-Brittannië)
De vijftienjarige Elliot brengt samen met zijn moeder een week door in Zuid-Frankrijk om de verkoop van hun vakantiehuis te regelen. Hij worstelt met ontluikende lustgevoelens, zij met haar scheiding. Wanneer de mooie en mysterieuze Clément in hun levens verschijnt, worden moeder en zoon gedwongen hun verlangens en emoties onder ogen te zien.

 

Théo & Hugo (Frankrijk)
Théo en Hugo ontmoeten elkaar in een darkroom in Parijs. Na een intense vrijpartij gaan de twee jonge mannen ontnuchterd naar buiten. Ze zwerven samen door de lege straten van het nachtelijke Parijs en worden zich bewust van hun ontluikende liefde. Een openingsscène van 20 minuten durende seks in de darkroom maakt deze film uniek en haast onvergetelijk.

https://youtu.be/KRUlhEz8Uwc

 

Girls Lost (Zweden)
Kim, Bella and Momo zijn onafscheidelijke vriendinnen die met regelmaat worden gepest op school. Wanneer zij een geheimzinnige plant vinden, verandert hun leven compleet. Door het innemen van de nectar van deze plant veranderen de meisjes tijdelijk in jongens…

 

Tru Love (Canada)
De 37-jarige Tru heeft moeite om haar relaties en banen te behouden. Rusteloos en getekend door gebeurtenissen in het verleden, leeft ze haar leven van dag tot dag totdat ze de 60-jarige Alice ontmoet. Er ontstaat een voor de buitenwereld onwaarschijnlijke vriendschap.

 

VIVA (Ierland)
Jesus werkt in een nachtclub in Havana waar dragqueens optreden en droomt zelf van een carrière op het podium. Aangemoedigd door zijn moeder lijkt zijn droom werkelijkheid te worden, totdat zijn vader ineens opduikt. VIVA was de Ierse Oscarinzending van 2016.

 

All about E (Australië)
Wanneer de sexy E, een DJ met een Libanees-Australische achtergrond, per ongeluk een tas met dubieus geld vindt, begint een spannend en meeslepend kat-en-muisspel. E moet samen met haar beste vriend Matt vluchten voor de maffia en komt oog in oog met te staan met iemand uit haar verleden.

 

Inside the Chinese closet (Nederland)
In deze documentaire volgen we de verhalen van Andy en Cherry: beiden homoseksueel en woonachtig in het levendige Shanghai. Hun families eisen van hen een heteroseksueel huwelijk én een kind. De twee proberen samen met hun ouders via datingsites en ondergrondse huwelijksmarkten een dekmantel te vinden voor hun geaardheid.

Lees het Interview met regisseur Sophia Luvara van de film Inside the Chinese Closet op gay.nl

 

Bron: gay.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *