Walk of Love: 18 mei in Utrecht

Kaart niet beschikbaar

Date/Time
Date(s) - 18/05/2019
13:00 - 15:00

Categories


Walk of Love: Loop jij ook mee?

Op zaterdag 18 mei a.s. organiseren COC Midden-Nederland en Midzomergracht Festival voor de vierde keer de kleurrijke en liefdevolle Walk of Love door het centrum van Utrecht. Dit jaar met een nieuwe route die start op het Jaarbeursplein voor het Beatrix theater en eindigt op het Domplein. De tocht start, met een regenboogvlag van 25 meter lang, om 13.00 uur en ook wethouder Linda Voortman is erbij dit jaar. Loop jij ook mee?

Zaterdag 18 mei 2019 – 13.00 uur
Start: Jaarbeursplein, Utrecht (voor het Beatrix theater)

Met de Walk of Love wordt op positieve wijze de liefde in al haar diversiteit gevierd. De organisatoren roepen op om te kiezen voor de liefde en tot meer solidariteit en het bestrijden van discriminatie en geweld vanwege seksuele oriëntatie, gender identiteit of -expressie. Het is dit jaar alweer de vierde editie van de tocht die jaarlijks honderden deelnemers trekt. De stoet draagt dit jaar, naast een enorme regenboogvlag van 25 meter, ook de vlaggen van landen waarin het voor stellen van gelijk geslacht mogelijk is te trouwen.

Loop jij ook mee?
Ook we de komende editie roepen we IEDEREEN, die onze boodschap ondersteund en de liefde in al haar diversiteit wil vieren, op om met ons mee te lopen. We roepen ook dit jaar expliciet organisaties, bedrijven en verenigingen op om zichtbaar mee te lopen! Bijvoorbeeld met een bord, spandoek, vlag of in t-shirts. De Walk of Love heeft een positieve boodschap en we verwachten dat deelnemers deze ook actief uitdragen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via het officiële Facebook-evenement.

IDAHOT
De Walk of Love wordt georganiseerd in het kader van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie jaarlijks op 17 mei. Tijdens IDAHOT wordt internationaal aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De datum van 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten.

Facebook Walk of Love

Deel en vind leuk!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *