The Hague Pride Walk

Kaart niet beschikbaar

Date/Time
Date(s) - 08/06/2019
13:00 - 16:00

Categories


Op zaterdag 8 juni vindt in Den Haag voor de derde keer The Hague Pride Walk plaats.

Met The Hague Pride Walk vieren wij seksuele- en genderdiversiteit en laten wij zien dat iedereen in Den Haag zichzelf moet kunnen zijn. Van jong tot oud, van geboren Hagenezen tot LHBTI-vluchtelingen, van homo tot transgender en aseksuelen, iedereen willen wij vertegenwoordigen.

Je bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen!

De  positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI) is in Nederland wettelijk beschermd. Maar dit betekent niet dat de maatschappelijke aanvaarding van seksuele en genderdiversiteit gelijke tred houdt met deze juridische verankering.

Wanneer mensen een zichtbaar LHBTI-levensstijl er op nahouden, lokt dit vaak discussies en soms ook agressie op.

Wij denken dat onbekendheid mede ten grondslag ligt aan deze weerstand, en dat zichtbaarheid een manier is om de bespreekbaarheid en acceptatie van seksuele en genderdiversiteit te vergroten.

Vanaf ongeveer 13.00 uur verwachten wij de eerste deelnemers bij het Internationaal Homomonument aan de Koekamp. Zij worden om circa 13.45 uur welkom geheten door de organisatie van The Hague Pride Walk, een aantal sprekers en een doventolk.

Een DJ luistert het ‘voorprogramma’ verder op met een muzikale omlijsting. Dit jaar zal het een bijzondere uitstraling hebben omdat ook de koetsenparade “Royal Rainbow Parade” samen met de The Hague Pride Walk om 14:30 uur zal zal starten.

Samen met de bekende Brassband Legendairs lopen wij naar de Lange Vijverberg waar ook The Hague Pride officieel van start gaat.

Tuk Tuk’s worden ingezet om ervoor te zorgen dat ook minder validen mee kunnen met de walk.

Loop met ons mee met jouw groep, organisatie, stichting, bedrijf of gewoon als jezelf !

Graag vernemen wij of jij wel of niet meeloopt met The Hague Pride Walk . Wij stellen het zeer op prijs indien jij ons een reactie geeft door een mailtje te sturen naar Info@thpw.nl

Wij hopen van jou te horen en/of te zien op zaterdag 8 juni a.s met The Hague Pride Walk.

 

Met vriendelijke groet,

The Hague Pride Walk

Sandra Khouw

Ps. Mocht je meelopen en  vind je het leuk om ons te helpen om de stoet te begeleiden? Laat ons dit even weten. Wij kunnen nml. extra handjes goed gebruiken.

https://www.facebook.com/TheHaguePrideWalk/

Deel en vind leuk!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *