Symposium Diversiteit is Rijkdom

Date/Time
Date(s) - 11/10/2017
14:30 - 19:30

Location
stadhuis Zaandam

Categories


Seksuele en gender diversiteit in Zaanstad

Uitnodiging met Definitief Programma

Het LHBT-netwerk Zaanstad organiseert op Coming Out Dag, woensdag 11 oktober 2017, een Symposium in de Raadszaal van Zaanstad. Het netwerk heeft als doel om op het gebied van seksuele en gender diversiteit te informeren, te activeren, en te verbinden. Zij wil inwoners van Zaanstad, Straights en LHBT’ers, en verenigingen en organisaties zoveel mogelijk daarbij betrekken.

Gemeenten hebben tot taak organisaties van minderheidsgroepen te ondersteunen. Het doel is de sociale acceptatie te bevorderen door versterking van weerbaarheid, bewustzijn, zichtbaarheid en betere toegang tot de samenleving.

Op Coming Out Dag hijst de gemeente Zaanstad net als de meeste andere gemeenten in Nederland de Regenboogvlag. Vorig jaar heeft Zaanstad op de hoek Gedempte Gracht – Westzijde het mooiste Regenboogzebrapad van Nederland aangelegd.

Programma

 • 14.30 uur – Ontvangst deelnemers door Gebroeders Grimm en muzikaal onthaal met vioolspel van Just Meijer, informatietafel
 • 15.00 uur – Opening door dagvoorzitter Rijkjan Sikkel en welkom door Wethouder Rita Visscher-Noordzij
 • 15.15 uur – Vertelvoorstelling Karel Baracs “Een roze geluid”
 • 16.00 uur – Luc Hofmans, directeur Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord, spreekt over “LHBT-beleid West-Friesland, een productieve samenwerking tussen vrijwilligers, betrokken professionals, wethouders en ambtenaren”
 • 16.25 uur – Pauze
 • 16.45 uur – Workshop naar keuze over Jeugd, Zorg, LHBT-beleid of Transgenders (zie toelichting hieronder)
 • 17.45 uur – Plenair samenvatting van wat er in de workhops besproken is
 • 18.00 uur – Netwerkborrel

Workshops

 1. Jeugd – LHBT onder jongeren: wat weten we? Wat is er? en wat hebben we nog nodig? De workshop wordt gegeven door Anne van Deuren en Natasja Groothuismink van de GGD Zaanstreek Waterland.
 2. Zorg – LHBT vriendelijkheid bevorderen in zorg en welzijn, hoe doe je dat? Inleiding en discussie over de methode en aanpak voor ouderenzorg, zorg voor mensen met een beperking en welzijnswerk De workshop wordt gegeven door Manon Linschoten, Projectleider Ouderen en Zorg COC Nederland.
 3. LHBT-beleid – wat zijn de ervaringen met het LHBTI-beleid en welke wensen zijn er voor de komende jaren. De workshop wordt gegeven door Luc Hofmans, directeur Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord.
 4. Transgender – transgender als koepelbegrip, de wensen van verschillende soorten van transgenders. De workshop wordt gegeven door Adrie van Diemen, o.a. arts, seksuoloog in opleiding en transgender-activist, en Nicky de Boer, o.a. De Roze Poort Amsterdam).

Stel van te voren vragen: Waar loop je tegenaan? Waar loopt het in jouw organisatie vast? De workshopleiders waarderen het wanneer ze van te voren al vragen krijgen. Heb je al een vraag? Stuur deze dan naar info@lhbtnetwerkzaanstad.nl, wij geven deze door aan de workshopleiders.

Aanmelding

Aan het Symposium kunnen maximaal 60 mensen deelnemen, liefst zo goed mogelijk verdeeld over bewoners en organisaties.
Je kunt je aanmelden met dit formulier. Mocht later blijken dat je toch verhinderd bent, geef dit dan even door via
info@lhbtnetwerkzaanstad.nl. Bij een te grote belangstelling kunnen wij dan iemand van de reservelijst een plaats geven.

Het Stadhuis ligt naast Station Zaandam. Bezoekers kunnen parkeren in parkeergarage Q-Park “De Hermitage”, Hermitage 144, 1506 TX, Zaandam. Je kunt je fiets stallen t.o. het stadhuis, in de fietsenstalling hoek Stationsstraat / Provincialeweg.

Stadhuisplein 100
1506 MZ Zaandam

Sponsors

De Gemeente Zaanstad en Het Bob Angelo Fonds maken het Symposium door hun steun mogelijk.
Het Bob Angelofonds ondersteunt kleinschalige initiatieven die gericht zijn op de acceptatie van LHBT’s, vóór en door LHBT’s. Steun het fonds om ontmoeting mogelijk te maken – http://www.bobangelo.nl/.

Dit Symposium wordt georganiseerd door: Het LHBT-netwerk Zaanstad

Deel en vind leuk!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *