11 oktober Coming-out dag in Velsen

Kaart niet beschikbaar

Date/Time
Date(s) - 11/10/2019
09:00 - 15:00

Categories


Activiteiten bij het vieren van diversiteit en inclusiviteit.

Vanaf dit jaar is de Gemeente Velsen Regenboogstad. De gemeente zet zich actief in voor de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s). Tijdens Coming-out dag komen LHBTI-ers openlijk voor hun seksuele voorkeur uit: het uit de kast komen oftewel de Coming-out.

Deze dag is mede georganiseerd door het Regenboogpanel dat vanaf dit jaar als actieve denktank door de gemeente in het leven is geroepen. De dag start om 9:00 uur bij het stadhuis op Plein 1945. De burgemeester Dales en wethouder Steijn hijsen samen de regenboogvlag. De burgemeester bezoekt later in de ochtend een basisschool. Daar wordt het verhaal voorgelezen van “de Koning en de Koning” aan de groepen 1, 2 en 3. De burgemeester ontvangt van de kinderen de “regenboog ambtsketen”. Met deze dag benadrukken wij extra dat iedereen altijd zichzelf moet kunnen zijn. LHBTI-ers en niet LHBTI-ers maken onderdeel uit van de gemeente, daarom kiezen we ervoor deze dag samen en “inclusief” te vieren.

De Gemeente Velsen organiseert een Regenboogbrunch in de burgerzaal van het stadhuis aan Plein 1945. Wethouder Steijn opent de brunch. Er zijn korte presentaties die gegeven worden door onder andere Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, COC Kennemerland en de Roze Salon. Zij presenteren zich vanuit de infostands. Tevens kunt u een interactieve fototentoonstelling zien, die wordt georganiseerd door de Respectbeweging. De bijeenkomst in de burgerzaal duurt van 12.00 tot 15.00 uur. De gemeente nodigt iedereen vrijblijvend uit om binnen te lopen in de burgerzaal om de expositie te bekijken en interactief mee te doen.

De gemeente nodigt iedereen vrijblijvend uit om binnen te lopen in de burgerzaal om de expositie te bekijken en interactief mee te doen.

Deel en vind leuk!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *