Menu Sluiten

Eenakter ‘Foto’s die vervagen’

Van de Heiloose auteur Martine Faber, schrijfster van het toneelstuk ‘Ik huil mijn vaders tranen’ dat eerder in de Roze Salon Haarlem 50+ was te zien.

Speeldata:

  • 11 April bij de Roze Salon Haarlem 50+
  • 16 april bij Regenboog Borrel Heemstede Open Podium

Onderduiken
De familie Waterman was een Amsterdams gezin. “De vader was zeer actief in de Joodse gemeenschap, ook tijdens de oorlog. Omdat hij een bekende Jood was, werd het uiteindelijk te gevaarlijk en moest het gezin onderduiken. Vanwege de veiligheid werd het gezin gesplitst. De kinderen gingen naar een adres in Amsterdam, dat nog steeds niet bekend is. De ouders gingen naar Heiloo, waar ze vier verschillende adressen hadden en uiteindelijk terecht zijn gekomen op de Spoorlaan, waar ze tot het eind van de oorlog zijn gebleven en tot hun overlijden hebben gewoond. De kinderen echter zijn verraden en omgebracht in Sobibor in 1943.”

Foto’s die vervagen speelt 25 jaar na de oorlog. Het werkt toe naar een ontmoeting tussen mevrouw Waterman en de onderduikvader, die de kinderen voordat ze werden verraden liefdevol verzorgd heeft. Het is heftig, maar mooi.

Tekst: Martine Faber
Met: Arma Klaasen en Fred Rosenhart
Producent: RosenhartProducties
Geluid/techniek: Norbert Smol (Regenboog Borrel Heemstede)

rozesalon50+

Locatie 11 april
Wat: Foto’s die vervagen.
Waar: Roze Salon Haarlem 50+, Nieuwe Groenmarkt 20, Haarlem
Wanneer: donderdag 11 april 2024,
aanvang 17.00u, inloop vanaf 16.30u. Toegang is vrij.

Iedere tweede donderdag van de maand, vanaf 16:30 uur ben je van harte welkom in Wijkcentrum Binnensteeds aan de Nieuwe Groenmarkt 20 in Haarlem. Ontmoeting, gesprek en ervaringen delen voor lhbti 50+ senioren! Met regelmaat wordt er een culturele activiteit aangeboden. Meer informatie: website of facebook

De Roze Salon Haarlem is een initiatief van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, COC Kennemerland en Gay-Haarlem.nl en wordt georganiseerd door de Werkgroep Roze Senioren Haarlem

locatie 16 april
Wat : Borrel en Toneel: Foto’s die vervagen
Wanneer: dinsdag 16 april, 19.00 – 21.00 uur
Waar: Regenboog borrel Heemstede: Petite Canette, Julianalaan 3, Heemstede Toegang gratis.

De Regenboog Borrel in Heemstede (RBBH) begon in 2021 met als doel contact tussen leden van de doelgroep bevorderen, isolement voorkomen, gezelligheid bevorderen, zichtbaarheid stimuleren. Vanaf het begin is de Borrel toegankelijk voor alle LHBTQ ++ van alle leeftijden en ook voor belangstellenden die de Regenboog een warm hart toe dragen.