Menu Sluiten

Coming-Outdag

“Op Coming-Outdag (Engels: Coming Out Day), die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat iemand openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. .”

In een ideale wereld is uit de kast komen niet moeilijk maar zover zijn we nog niet. Veel jongeren vinden het moeilijk en zijn bang voor de reacties uit hun omgeving. Zelf acceptatie is een voorwaarde om op een goede manier uit de kast te komen.

Kikid heeft een missie: jongeren laten voelen dat ze precies goed zijn zoals ze zijn! En dit is exact de reden dat wij, met behulp van de Gemeente Haarlemmermeer, digitaal lesmateriaal hebben ontwikkeld over seksuele diversiteit, wat we kosteloos gaan aanbieden aan scholen in heel Nederland. Deze vorm is goed bruikbaar, juist nu in deze lastige coronaperiode, voor doeltreffende communicatie en informatieoverdracht. Een mooie en belangrijke investering in een veilig en open klimaat op school!
Met het ontwikkelde lesmateriaal kan aan de hand van een duidelijke lesbrief , waarin o.a. stellingen (voorbeeld hierboven) zijn opgenomen, op een eigentijdse en effectieve wijze een les worden gegeven. Het lesmateriaal bestaat uit twee afleveringen van de online video soap Homies waarin 5 jongeren met elkaar communiceren over allerlei onderwerpen die jongeren bezighouden. In het geval van deze twee afleveringen gaat het over seksuele identiteit en gender diversiteit en vooroordelen daaromtrent. Door het volgen van deze les krijgen de leerlingen hier meer kennis over en zijn ze zich bewuster van hun vooroordelen en gedrag, de wijze waarop ze dit zouden kunnen veranderen en de rol in de groep.
Een docent of bijvoorbeeld de zorgcoördinator kan deze les zelf geven omdat de school naast een instructie bij de afleveringen van de soap ook een lesbrief ontvangt waarin duidelijk wordt aangegeven op welke wijze de les kan worden gegeven. Zoals eerder aangegeven ontvangen scholen dit lesmateriaal kosteloos namens de Gemeente Haarlemmermeer en Kikid.

Op zondag 11 oktober, Coming Outdag 2020, gaat de eerste aflevering : “Vrouwen zijn sexy” in première op het YouTube kanaal van Kikid en op woensdag 14 oktober gaat de tweede aflevering “Wat ben ik nou eigenlijk” online. Kikid gaat in de maand oktober de VO scholen in de Gemeente Haarlemmermeer pro actief benaderen met dit aanbod. Voor alle andere scholen in Nederland geldt dat ook zij van dit kosteloze aanbod gebruik mogen maken.

Via het emailadres info@kikid.nl ovv lesmateriaal Homies seksuele identiteit kan het lesmateriaal worden aangevraagd.

De afleveringen worden online geplaatst op het Youtube kanaal van Kikid: https://www.youtube.com/channel/UCXoj6qxXcqDSxugb-Gb89YQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *