Menu Sluiten

Coming Out Dag 2018

Op Coming Out Dag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed en steun gegeven aan het moment dat een homo- of biseksuele man of vrouw of een transgender openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur of gender uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out.

De Coming Out Dag is voor alle leeftijden en voor alle culturen en wordt sinds 1988 internationaal gevierd. In veel gemeenten wordt de regenboogvlag gehesen.

 

Donderdag 11 oktober: Landelijke Coming Out Dag Zorggroep Reinalda (mèt Roze Loper) “viert “ deze dag mee met oa de Tentoonstelling:

 

Donderdagmiddag 11 oktober wordt om 14.30 uur in het Reinaldahuis Haarlem de tentoonstelling Nooit meer in de kast – Levensverhalen van ‘roze ouderen verbeeld’ geopend door samensteller Hannah van Herk. De tentoonstelling is tot en met 31 oktober te zien in het Reinaldahuis, maar gedeeltelijk ook in Woonzorgcentra de Roos (opening 11 oktober om 10.30 uurl) en het Polderhuis (16 oktober om 13.45 uur )

De tentoonstelling is het vervolg op het levensverhalenproject van IHLIA LGBT Heritage (Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum/Archief Amsterdam), waarin vrijwilligers de levensverhalen van roze ouderen optekenden. Een aantal van deze verhalen – en de foto’s die ze illustreren – vormt de basis voor deze expositie.

Homoseksualiteit is in grote delen van de Nederlandse samenleving geaccepteerd. Maar niet overal. Roze ouderen in zorgcentra bijvoorbeeld kunnen niet altijd zichzelf zijn en in openheid leven. Het komt regelmatig voor dat zij weer terug ‘de kast in’ gaan. De tentoonstelling Nooit meer in de kast – Levensverhalen van ‘roze ouderen verbeeld’ – geeft een inkijkje in de levens van een tiental oudere lesbische vrouwen en homoseksuele mannen. Levens waarin homoseksualiteit een belangrijke maar niet het enige aspect is.

Optreden

Na de opening is er voor alle bewoners en andere belangstellenden een feestelijk optreden van de zanger Rolf van Rijsbergen met het programma “Als het om de liefde gaat “

 

 

Iedereen is van harte welkom!!

Adressen:
Reinaldahuis: Leonard Springerlaan 1, 2033 TA Haarlem (Google Maps)
Roos: Tybautstraat 1, 2012 XJ Haarlem (Google Maps)
Polderhuis: Steve Bikostraat 62, 2033 DT Haarlem (Google Maps)

 

 

 

De tentoonstelling wordt ondersteund door de regenboogpartners: Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, Gay Haarlem en het COC Kennemerland

 

 


In het kader van Coming Out Dag 2018 vieren wij een feestje op vrijdag 12 oktober. Een avond in Hollandse sferen! De band die ons zal vertegenwoordigen op het COC Songfestival in december zal de Haarlemse inzending presenteren! Verder natuurlijk gezelligheid, meezingen en lekkere Hollandse hapjes. Leden krijgen een drankje gratis.

https://www.facebook.com/events/1147840425367589/

Adres Jeltes Lokaal:
Schagchelstraat 15zwart, 2011 HW Haarlem
https://www.jelteslokaal.nl/contact/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *