Menu Sluiten

Coming Out Dag 2017

Op Coming Out Dag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed en steun gegeven aan het moment dat een homo- of biseksuele man of vrouw of een transgender openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur of gender uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. De Coming Out Dag is voor alle leeftijden en voor alle culturen en wordt sinds 1988 internationaal gevierd.

Het COC Kennemerland trapt deze dag af met het Roze Ontbijt voor vrijwilligers, relaties en andere genodigden op het gemeentehuis. Om 08.30 zal hier de regenboogvlag worden gehesen. Ook in veel andere gemeenten zal dit gebeuren.

Opening regenboogloper in gemeente Velsen

Op 11 oktober Coming Out dag wordt in IJmuiden op Plein 40-45 de regenboogloper geopend om 16.00 uur. Voor de opening zal de burgemeester van Velsen in de ochtend de regenboogvlag hijsen op het gemeentehuis in verband met Coming Out Dag. De opening wordt gedaan door de burgemeester die ceremonieel een lint door zal knippen en over de regenboogloper zal lopen. Na de opening is er in de foyer van de Burgerzaal nog een drankje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *