Menu Sluiten

COC Songfestival strijkt neer in Haarlem

COC Songfestival 2022

Het COC Songfestival strijkt in 2022 neer in Haarlem. De 26ste editie van de befaamde regenboog liedjeswedstrijd vindt op zondag 9 oktober a.s. plaats in poppodium Patronaat. Voor het eerst op zondagmiddag!

Verwacht een middag vol muziek, vrolijke acts, dragqueens, een spannende puntentelling met een vakjury en regiojury en een spetterende afterparty met DJ in het Patronaat.

Voor het eerst in haar historie wordt het festival op een zondagmiddag georganiseerd. Voor deze editie is gekozen voor een van de mooiste en beste podia van Nederland. Namelijk Stage 1 van het Patronaat! “Omdat we vinden dat echt iedereen de kans moet hebben erbij te zijn, hebben we gekozen voor een toegankelijk tijdstip en een handige dag. Het wordt een seated opstelling, want er zijn veel nummers bij die het verdienen om goed naar te luisteren. Op deze manier kunnen we er voor iedereen een schitterend feest van maken!” aldus Jos Ahlers, voorzitter COC Kennemerland.

COC Songfestival
Het festival begon als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan. COC Limburg bedacht als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboog liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen. In de loop der jaren heeft het festival een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium mogen verwelkomen. In 2019 beleefde het COC Songfestival de 25ste (en voorlopig laatste) editie die werd gewonnen door zangeres Luz Bravo met haar lied ‘Harmony’ namens COC Midden-Nederland. Aan de invulling van het programma, de presentatie, vakjury en special act, wordt nog gewerkt. Zodra er iets bekend is, melden we dat hier en op onze socials.

Het COC Songfestival is op 9 oktober 2022 om 16.00 uur in het Haarlemse Patronaat. Informatie over het festival, updates over de programmering en de stand van zaken kun je vinden op de website en social mediakanalen van het COC Songfestival www.cocsongfestival.nl.

Er zijn verschillende tickets te koop voor dit evenement:

  • Reguliere tickets
  • Early bird tickets tot 30 juni, zolang de voorraad strekt
  • Groepstickets: 5 tickets voor de prijs van 4 tickets

Info en tickets:

https://patronaat.nl/event/coc-songfestival-2022-09-10-22/

foto door Maddy en Marc Mingels