Menu Sluiten

COC Songfestival 2023

De Friese hoofdstad Leeuwarden is de gaststad voor het COC Songfestival 2023. De 27ste editie van de befaamde regenboog liedjeswedstrijd zal op zaterdag 16 december a.s. plaatsvinden in poppodium Neushoorn. COC Friesland organiseert deze editie samen met het landelijk team. 

Tijdens de laatste editie van het festival eindigde de Friese inzending, Blondeau met het lied ´I´ll take it´, met slechts vier punten verschil op de tweede plaats. Toch komt het festival naar Leeuwarden, omdat het winnende Stichting Roze 50+ besloot af te zien van de organisatie. “We zijn nog steeds ontzettend trots op Jessie en Bam die het festival namens onze organisatie hebben gewonnen met het aanstekelijke lied ‘Loes’. Helaas hebben we moeten concluderen dat het niet lukt om de organisatie van dit mooie festival voor onze rekening te nemen. De organisatie is in goede handen bij de ‘runner-up’ COC Friesland”, aldus Manon Linschoten, projectleider Stichting Roze 50+.

COC Friesland is ontzettend blij met deze kans. “We zijn onwijs vereerd dat we het COC Songfestival dit jaar in Leeuwarden mogen organiseren. Het is een mooie culturele verrijking voor Leeuwarden en Friesland”, stelt Brenda de Groot namens COC Friesland. Ook het Landelijk Team COC Songfestival, die de komende editie samen met de Friese hostingpartner organiseert, is ook verheugd. “We gaan met veel energie en enthousiasme aan de slag om weer een kleurrijk festival te organiseren”, laten ze in een reactie weten.

Deelname en kaartverkoop

Alle COC-verenigingen die zijn aangesloten bij COC Nederland en andere lhbti+ organisaties kunnen met een inzending deelnemen aan het COC Songfestival. Als artiest kan je meedoen door contact op te nemen en je aan te melden via één van deze organisaties of het Landelijk Team COC Songfestival. Sommige organisaties organiseren voorrondes, andere zoeken zelf naar een deelnemer in hun regio. De aanmelding voor deze editie is nog niet geopend. Het deelnemersreglement is wel te vinden op www.cocsongfestival.nl. Ook de kaartverkoop voor het COC Songfestival 2023 in Leeuwarden is nog niet van start. 

COC Songfestival 

In 2022 beleefde het COC Songfestival de 26ste editie die werd gewonnen door het duo Jessie en Bam met hun lied  ‘Loes’ namens Stichting Roze50+. Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboog liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen. In de loop der jaren heeft het festival een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium mogen verwelkomen.