Menu Sluiten

COC Songfestival 2022 in Haarlem

Het COC Songfestival strijkt in 2022 neer in Haarlem. De 26ste editie van de befaamde regenboog liedjeswedstrijd zal op zondag 9 oktober a.s. plaatsvinden in poppodium Patronaat. COC Kennemerland organiseert deze editie samen met het landelijk team.

Al twee jaar op rij bleek het niet mogelijk om een COC Songfestival te organiseren als gevolg van de coronacrisis. In 2020 werd een vervangende onlineshow uitgezonden en de editie van 2021 werd kort van te voren geannuleerd vanwege toenemende besmettingen en nieuwe beperkende maatregelen. COC Midden-Nederland, de winnaar van de laatste editie in 2019, besloot niet voor een derde keer de organisatie te willen trekken als hostingpartner. Gelukkig bleek COC Kennemerland enthousiast om de organisatie op zich te nemen.

“We zijn blij dat COC Kennemerland met veel energie en enthousiasme aan de slag is gegaan om de komende editie van het COC Songfestival te organiseren. Veel dank zijn we verschuldigd aan COC Midden-Nederland voor alle energie die de afgelopen jaren in het festival is gestoken. We hebben uiteraard begrip voor hun besluit”, aldus Simon Timmerman namens het Landelijk Team COC Songfestival.

Voor het eerst op zondagmiddag
De komende editie in Haarlem wordt voor het eerst in haar historie op een zondagmiddag georganiseerd. “Voor deze editie hebben we gekozen voor een van de mooiste en beste podia van Nederland. We staan namelijk in de grote zaal van het Patronaat. Omdat we vinden dat echt iedereen de kans moet hebben erbij te zijn, hebben we gekozen voor een toegankelijk tijdstip en een handige dag.

Het wordt een seated opstelling, want er zijn veel nummers bij die het verdienen om goed naar te luisteren. Op deze manier kunnen we er voor iedereen een schitterend feest van maken! En uiteraard houden we rekening met alle mogelijke maatregelen tegen die tijd.” aldus Jos Ahlers, voorzitter COC Kennemerland.

COC Songfestival
Het festival begon als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan. COC Limburg bedacht als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboog liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen. In de loop der jaren heeft het festival een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium mogen verwelkomen. In 2019 beleefde het COC Songfestival de 25ste (en voorlopig laatste) editie die werd gewonnen door zangeres Luz Bravo met haar lied ‘Harmony’ namens COC Midden-Nederland.

Het COC Songfestival is op 9 oktober 2022 om 16.00 uur in het Haarlemse Patronaat. Informatie over het festival, updates over de programmering en de start van de kaartverkoop kun je vinden op de website en social mediakanalen van het COC Songfestival.

Deelnemers tijdens allerlaatste festival in 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *