Menu Sluiten

COC Kennemerland tekent het Sport-en Preventieakkoord 2020 – 2022 Velsen

Maandenlang werkten ruim 35 lokale organisaties in sport, zorg, welzijn en onderwijs in Velsen samen aan plannen om meer mensen te laten sporten en bewegen, de kracht van sport beter te benutten om specifieke doelgroepen te helpen en om maatschappelijke thema’s aan te pakken. Als resultaat van die inspanningen werd op 3 juli jl door alle betrokken organisaties/ instellingen, waaronder COC Kennemerland, bij atletiekvereniging Suomi in Santpoort-Noord het Sport- en Preventieakkoord 2020-2022: ‘Samen naar een vitaal Velsen!’ gepresenteerd en ondertekend.

Het Sport- en Preventieakkoord is een geheel van 24 plannen die bijdragen aan landelijke ambities, die vanuit het Nationaal Sportakkoord zijn vertaald naar de Velsense lokale wensen en behoeften: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, van jongs af aan vaardig in bewegen, positieve sportcultuur en topsport inspireert.

COC Kennemerland is trekker van het plan sociale acceptatie in de sport/ doelgroep LHBTI+. Het plan beoogt het creëren van een toegankelijker en veiliger sportklimaat voor de LHBTI+ doelgroep, zodat elke Velsenaar zich op elke sportclub in de gemeente welkom en geaccepteerd voelt. En indien nodig weet waar hij/zij terecht kan voor advies en/of begeleiding bij optimalisatie hiervan.

 

 

 

 

 

 

 

Het uitwerken van het plan wordt afgestemd met SportSupport Kennemerland, Sportloket Velsen, Welzijn Velsen, gemeente Velsen, Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, John Blankenstein Foundation en de sportclubs.

Via de nieuwsbrief blijven wij u informeren over de voortgang van de uitwerking van het plan sociale acceptatie in de sport / doelgroep LHBTI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *