Menu Sluiten

COC Kennemerland geeft voorlichting op primair onderwijs

Op de basisschool geven wij voorlichting door middel van lessen die gaan over gender diversiteit en verliefd zijn. Deze lessen geven wij aan leerlingen uit groep 7-8 en doen wij aan de hand van educatieve spelletjes en door in gesprek te gaan met de leerlingen en de docent.

Tijdens onze lessen staan wij met twee voorlichters die affiniteit hebben met de LHBTI+ gemeenschap. De leerlingen zitten aan hun eigen tafels en groepen. Het doel hiervan is om iedereen op hun gemak te laten voelen.

Door middel van samen met de kinderen in gesprek te gaan willen wij een bredere kennis en begrip over gender en seksuele diversiteit bij brengen.

Gedurende de hele les kunnen de leerlingen vragen aan ons stellen. Meestal komen de persoonlijke vragen pas aan het einde van een les, wanneer de voorlichters een eigen persoonlijk verhaal vertellen.

Onze gastlessen duren 90 minuten. Per les staan wij met twee voorlichters voor de klas, zij zijn getraind in onze methode en hebben ervaring met het staan voor de doelgroep.

Vraag uw voorlichting hier aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *