Menu Sluiten

COC Kennemerland feliciteert de Haarlemse coalitie met het nieuwe coalitieakkoord

COC Kennemerland is tevreden met het nieuwe coalitieakkoord. Haarlem is al tien jaar regenboogstad en wil dat ook blijven, zegt de coalitie gevormd door PvdA, Groenlinks, D66, CDA en Actiepartij. In die tien jaar is veel bereikt, maar we zijn er nog lang niet. Daarom is COC Kennemerland blij te zien dat de Haarlemse coalitie stevig inzet op een diverse en inclusieve stad.

Diversiteit en inclusiviteit vragen zowel beleidsmatige als financiële ondersteuning vanuit de gemeente. Het is goed te zien dat dit verankerd is in het Haarlemse coalitieakkoord. Lhbti+-ers hebben recht op een veilig bestaan waarin ze de ruimte kunnen nemen hun leven zo te leiden als ze willen. Dat de coalitie dat erkent en ondersteunt is belangrijk.

COC Kennemerland is dan ook blij met de portefeuille ‘diversiteit en inclusie’, die door wethouder Eva de Raadt (CDA) beheerd zal worden. Deze duidelijke beleidsopdracht (met budget) maakt Haarlem een voorloper op het gebied van lhbti+-beleid in de regio Kennemerland. Via het Haarlemse regenboogoverleg gaan we graag het gesprek aan met deze nieuwe wethouder.

De nadruk die in het coalitieakkoord ligt op veilige en inclusieve scholen ligt helemaal in lijn met de voorlichtingslessen die COC Kennemerland al jaren verzorgt binnen het onderwijs in de regio. Samen met Bureau Discriminatiezaken Kennemerland ondersteunt het COC ook de GSA’s die op bijna alle middelbare scholen actief zijn.

Jos Ahlers, voorzitter COC Kennemerland: “Haarlem doet het goed en dat stemt tot tevredenheid. Het expliciet opnemen van lhbti+-beleid in een coalitieakkoord is een krachtig positief signaal naar de regenbooggemeenschap. Haarlem loopt hiermee voorop in de regio en daarmee feliciteren we de stad.”