Menu Sluiten

Boekpresentatie: Nieuwe Namen, levensverhalen van transgender ouderen

Op 20 oktober van 15.00 – 16.00 gaat theatermaker en interviewer Hans Goes in gesprek met auteur Eveline van de Putte over haar nieuwe boek bij H. De Vries Boeken.

‘Nieuwe namen’ een uniek kijkje in het leven van 18 transgender ouderen

Transgenders krijgen recentelijk steeds meer de aandacht die ze verdienen. Er is echter een groep die hierbij onderbelicht blijft: de transgender-ouderen, een boeiende groep pioniers die antwoorden op hun vragen zocht in een tijd zonder voorbeelden. De transgender ouderen van nu zijn bovendien de eerste groep mensen die, desgewenst, de mogelijkheid had een geslachts-veranderende operatie te ondergaan. Des te meer reden om deze oudere transvrouwen én transmannen eindelijk aan het woord te laten en in beeld te brengen met boek en film.
In ‘Nieuwe Namen’ wordt de diversiteit binnen de transgenderpopulatie goed weergeven. Transseksuelen, travestieten, en transgenderisten, transvrouwen en transmannen vertellen over hun zoektocht naar hun ware identiteit en het proces van eindelijk zichzelf worden.

Bekijk hier de items van onze boekpresentatie in de uitzendingen van:

Naast de verhalen met foto’s schetst Dr. Paula Vennix (Sociaal seksuoloog, psycholoog, psychosociaal seksuologisch onderzoeker, transgenderdeskundige, transgenderist) de geschiedenis van transgenders in Nederland en de situtatie van transgender ouderen in het bijzonder. Door deze aanvulling krijgt het boek een meerwaarde en is het in veel groter verband bruikbaar: Niet alleen als interessante verhalenbundel voor een breed publiek, ook als voorlichtingsmateriaal, studieboek voor Hogescholen, universiteiten, en als inspiratie voor hulpverleners, etc. Niet eerder is er een boek verschenen met levensverhalen van deze kleurrijke groep!

Eveline van de Putte (1966) groeide op in het rustige Zeeland, maar trok al gauw de wijde wereld in: Reizen, andere culturen ontdekken zijn nog altijd haar passie. Eveline is behalve schrijfster ook fotograaf en trainer. Veel van haar werk richt zich op mensenrechten en empowerment. Ze gebruikt kunst om onbekende groepen stem en gezicht te geven. Ze schreef o.a. over oudere vluchtelingen en migranten Van Ver en tachtig plussers Krachtig 80! in Nederland, maar ook over ouderen in Suriname Fosten Tori. Met haar voorlaatste boek Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen (2013), reist zij sinds begin 2014 door het land. Met deze Tour d’Amour bezocht Eveline inmiddels ruim 100 organisaties voor zorg, welzijn en cultuur.

Bij Uitgeverij de Brouwerij | Brainbooks verscheen tijdens een symposiumbij Bird in Rotterdam op 24 mei 2018: ‘Nieuwe Namen, levensverhalen van transgender ouderen’, een prachtig full colour boek met flappen, 272 pagina’s verhalen en foto’s.

Zie voor meer informatie en bestellen: www.uitgeverijdebrouwerij.nl/nieuwe-namen
Voor het aanvragen van een recensie exemplaar of contact met de uitgever: Henriette Faas
Uitgeverij de Brouwerij | Brainbooks
T: +31 (0)6 14355433
E: info@brainbooks.nl I: www.brainbooks.nl

20 oktober van 15.00 – 16.00

Boekhandel H. de Vries
Gedempte Oude Gracht 27
2011 GK Haarlem
023 531 9458
www.devriesboeken.nl
Toegang vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *