AutiRoze Haarlem

AutiRoze HaarlemEerste bijeenkomst

De eerste bijeenkomst van 18 april j.l. werd geannuleerd door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus.

Hierbij een update:

Zodra de situatie m.b.t. corona het weer toelaat organiseren we een probeerbijeenkomst in Haarlem. Tijdens deze bijeenkomst kun je andere LHBTI+ met autisme uit de regio Kennemerland ontmoeten. We bespreken tijdens de bijeenkomst welke behoefte aan ontmoeting en andere activiteiten er is en gebruiken dit als plan voor het opstarten van AutiRoze in Haarlem. De locatie wordt: Gedempte Oude Gracht 138,
2011 GX Haarlem. In Jongerencentrum Flinty’s reserveren we een ruimte speciaal voor AutiRoze. De entree is gratis en we zorgen voor lekkere hapjes en een gezellige sfeer!

Doe je mee?

Enthousiaste bezoekers en vrijwilligers (met of zonder autisme), zijn altijd welkom :). Wil je op de hoogte blijven van onze start in Haarlem? Of misschien meehelpen? Je kunt je aanmelden via https://www.autiroze.nl/haarlem/

Ondertussen gaat de AutiRoze groeps-chat wel gewoon door: https://www.autiroze.nl/online/.

 

Waarom bestaat AutiRoze?

AutiRoze is van, voor en door LHBTI+ met autisme. We bestaan omdat er onder onze doelgroep behoefte is aan samenkomen en (h)erkenning.
(LHBTI staat voor: Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender en Intersekse)

Waar staat AutiRoze voor?

Ons uitgangspunt is dat autisten (net als bv. homo’s) op hun eigen manier bijdragen aan de samenleving en deze meer kleur geven. Vandaar ons motto: “Autisme is ook diversiteit”!

Wie zijn we?

AutiRoze wordt georganiseerd door vrij- willigers, waarvan de meesten zelf tot de doelgroep behoren. We werken volgens
de ‘inside-out’-methode: wij, LHBTI+ met autisme, bepalen wat AutiRoze is en doet; de rest van het COC faciliteert. We doen ons best om subdoelgroepen te integreren, zoals transgenders, jongeren en mensen met een verstandelijke beperking.

Wat doet AutiRoze?

Ontmoeting
We organiseren maandelijks bijeenkomsten door het hele land: netwerkborrels, thema-avonden en activiteiten. Kijk op www.autiroze.nl/agenda voor een over- zicht. We hebben ook een Discord-groep (www.autiroze.nl/online/).

Zichtbaarheid
We zoeken regelmatig de media op en laten ons zien bij evenementen zoals Gay- pride en Midzomergracht. Daardoor weten media ons steeds beter te vinden.

Belangenbehartiging
We zijn er op gericht om alle LHBTI+ met autisme hun plek te laten vinden in de regenbooggemeenschap, de autismege- meenschap en de samenleving als geheel. Ook zij die AutiRoze nog nooit hebben bezocht. Zo geven we workshops op con- gressen, werken we mee aan onderzoeken en geven we informatie op onze website.

AutiRoze is onderdeel van COC Nederland

Gerelateerde berichten:

AutiRoze Haarlem

Eerste bijeenkomst De eerste bijeenkomst van 18 april j.l. werd geannuleerd door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Hierbij een update: Zodra de situatie m.b.t. corona het weer toelaat organiseren we een probeerbijeenkomst in

Lees verder..

AutiRoze komt naar Haarlem AFGELAST

De AutiRoze bijeenkomst is afgelast vanwege het Coronavirus.  De bijeenkomst wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum. AutiRoze is de groep van het COC van, voor en door LHBTI+ met autisme. Door met name

Lees verder..

AutiRoze
De AutiRoze Haarlem bijeenkomst(en) wordt georganiseerd door AutiRoze i.s.m. COC Kennemerland.