Menu Sluiten

Amstelring hijst Pridevlag ‘Together’

Pride vlag

Op 4 juli om 14:00 wordt op alle locaties van Amstelring de Pridevlag gehesen. Hiermee wordt de Pride periode voor de ouderenzorgorganisatie ingeluid. Het thema van Pride dit jaar is Together. Vanaf 4 juli gaat er langs bijna 20 Amstelring locaties een roze koffer rond om zo de locaties met elkaar te verbinden en om op deze manier aandacht te geven aan inclusiviteit en het vieren van (seksuele en gender) diversiteit.

De koffer is zorgvuldig samengesteld en bevat informatieve boeken en flyers over seksuele en genderdiversiteit, een podcast, roze films, een quiz, pride versiering en bootjes. Bootjes? Jazeker! Alle bewoners en bezoekers van Amstelring worden uitgedaagd het mooiste miniatuur Pride-bootje van Amsterdam en omstreken te maken om deel te nemen aan de botenverkiezing. “We merken dat het voor onze bewoners en bezoekers steeds zwaarder wordt om de canalparade te bezoeken. Ondanks de speciaal afgezette kade, is het voor velen toch een drempel om de drukke stad in te gaan. Daarom hebben we op ludieke manier deze parade in het leven geroepen”, vertelt Frida Jager coördinator Roze inloop. 

Amstelring is een grote ouderenzorgorganisatie met onder andere verpleeghuizen, Dagbesteding, Wijkzorg en Thuisbegeleiding. Meerdere huizen en de dagbesteding dragen met trots de roze loper. Het keurmerk voor het waarborgen van seksuele diversiteit.  Of voor homovriendelijke zorg? Meedoen aan de Pride en uitdragen waar de organisatie voor staat, middels het hijsen van de Pride vlag, is daarin een belangrijk onderdeel.  We hijsen de Pride vlag om te laten zien dat we een diverse en inclusieve organisatie zijn. Maar ook vooral om solidair te zijn met onze bewoners, bezoekers, medewerkers en ook buurtbewoners.  “Niet alleen om aan de buitenwereld te laten zien dat we een diverse en inclusieve organisatie zijn, maar vooral voor onze kwetsbare bewoners en bezoekers, maar ook medewerkers. We willen dat iedereen zich veilig bij ons voelt. Helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend. Oudere LHBTQIA+ers hebben tijdens hun leven vaak te maken gehad met uitsluiting, discriminatie en soms zelfs geweld. Wanneer je fysiek afhankelijk wordt, kan dit voor mensen heel beangstigend zijn en zelfs lijden tot het terug gaan in de kast”, vertelt Frida. 

We hopen door deze actie meer mensen te motiveren zich zichtbaar solidair te tonen met de LHBTQIA+ gemeenschap. Niet alleen tijdens Pride, maar het hele jaar door.

Amstelring