Menu Sluiten

Afscheid van een monument

24 augustus aanstaande is de laatste avond dat onze ‘Wil’ open is. Rik Watses en Rocco van Wort, die de zaak nu runnen onder de naam ‘Café Wilsons by R&R’ hebben gekozen voor een ander leven en daar past het uitbaten van deze iconische homotent niet bij. Het is een begrijpelijk en tegelijkertijd verdrietig besluit.

De ‘Wil’ bestaat al ruim veertig jaar en is al die tijd een belangrijke plek geweest voor de LHBTI+ gemeenschap in Haarlem. Wie heeft er niet zijn of haar eerste voorzichtige stappen in de LHBTI+ wereld gezet? We hebben er verkleed rondgedanst, tot onze nek in het schuim gestaan, op zondagmiddag nasi gegeten, gefeest, geflirt en vooral veel vrienden gemaakt. Voor veel Haarlemmers was de Wil lange tijd de enige plek waar je kon, mocht en eigenlijk moest zijn wie je werkelijk was. Onder de grond en toch in het volle licht.

COC Kennemerland maakt een diepe buiging naar alle eigenaren van dit monument. We zullen de wandeling (of wankele fietstocht) naar het Wilsonsplein missen. Inmiddels zijn we aan het nadenken over een nieuwe ontmoetingsplek voor alle Haarlemse LHBTI+-ers, maar een plek zo mooi en warm als de Wil zullen we waarschijnlijk nooit meer vinden.

Mannen, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *