Menu Sluiten

Cultuur COC Kennemerland: David Hockney in het Teylersmuseum

David Hockney in het Teylersmuseum

Ga je mee, zondag 25 september 2022 om 12:00 uur?

David Hockney is een kunstenaar die nu nog op hoge leeftijd werkt en de aanschouwers van zijn kunst telkens weer verrast met een nieuwe manier van kijken.Hockney wordt vaak in één adem genoemd met de Britse Pop Art, hoewel hij zelf ontkende tot deze groep te behoren. Verwonderlijk is die ontkenning niet, omdat hij zich altijd verzette tegen hokjes denken in stijlen en stromingen.

Hockney heeft zich in zijn lange kunstenaarsschap bediend van zeer veel technieken. Zo werkte hij in het begin vooral traditioneel met oliverf en acrylverf. Later is hij ook druktechnieken gaan gebruiken. Weer later voegde hij ook fotografie toe aan zijn werken. Bekend zijn de collages van Polaroids waarin hij aantoonde dat enkelvoudige afbeeldingen beperkt zijn. “In een standaardfoto is het nooit mogelijk om te vangen wat iemand ziet als hij naar een ruimtelijk voorwerp kijkt”.

Vooral het anders kijken naar een ruimtelijk voorwerp, heeft het Teylersmuseum als uitgangspunt genomen. In de tentoonstelling Hockney’s Eye zijn Hockney’s werken te zien in directe dialoog met tekeningen, schilderijen en natuurwetenschappelijke objecten.

Meld je aan via cultuur@coc-kennemerland.nl

Houd de COC-Kennemerland agenda in de gaten voor eventuele wijzigingen
Of Like de Facebookpagina: Cultuur COC-Kennemerland
Of de Instagram account: Cultuur COC-Kennemerland

Wil je meer lezen:
Teylers Museum
https://www.teylersmuseum.nl/nl/bezoek-het-museum/wat-is-er-te-zien-en-te-doen/hockneys-eye
Artsalon Holland
https://www.artsalonholland.nl/grote-meesters-kunstgeschiedenis/david-hockney-engelse-pop-art

Teylers Museum
Spaarne 16
2011 CH Haarlem