Menu Sluiten

21 maart Internationale Dag tegen Racisme: lezing ‘Waarom niemand meer vraagt waar ik vandaan kom’

Nadat ze door een ongeluk in een rolstoel is beland, besluit Funda van Amsterdam naar Istanboel te fietsen. In 89 dagen fietst ze met een handbike 3800 kilometer. Over deze reis vertelt ze in haar boek: ‘Niemand vraagt meer waar ik vandaan kom.’ Ineens hoorde ik er helemaal bij. Hoe komt dit? In deze lezing gaat Funda daar op in tijdens de  Internationale Dag Tegen Racisme.

Hoe kan het dat iemand op een extreemrechtse partij stemt, de grenzen potdicht wil hebben voor alle ‘buitenlanders’ maar tegelijkertijd een vluchteling wat geld toestopt als die persoon het even moeilijk heeft? ‘De uitzondering’, Funda is er bekend mee. ‘Ja wij bedoelen jou niet, maar die anderen!’ ‘Die anderen? Dat ben ik!’ Aan de hand van persoonlijke anekdotes bespiegelt Funda racisme in Nederland. Na de lezing gaan we met elkaar in gesprek.

Over Funda
Funda Müjde is een veelzijdige cabaretière, actrice, columniste en presentatrice. Ze werd geboren in Turkije en verhuisde met haar familie naar Nederland op zevenjarige leeftijd. Als actrice was ze o.a. te zien in de serie Vrouwenvleugel en in de film Julia’s geheim. Ze schreef ‘Niemand vraagt meer waar ik vandaan kom’ en een selectie van haar columns verscheen in boekvorm: Algemeen Beschaafd Turks. Zij leverde een bijdrage aan het boek ‘Licht en schaduw’ en ‘de Gesluierde Monologen’.

Moderator is Kashif Amin van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland

Praktische informatie

TOEGANG GRATIS
Wanneer: dinsdag 21 maart van 19.00 tot 21.00 uur (inloop 18.30 uur)
Wat: lezing en nagesprek
Waar: Bibliotheek Haarlem Centrum
Toegang: gratis, maar meld je even aan via info@bdkennemerland.nl
Georganiseerd door: Bureau Discriminatiezaken Kennemerland in samenwerking met Bibliotheek Zuid-Kennemerland

En Eva de Raadt wethouder van diversiteit en inclusie houdt welkomstwoord en blijft bij nagesprek.