AutiRoze Haarlem

Zaterdag 12 september organiseert COC’s AutiRoze voor de eerste keer een bijeenkomst in Haarlem. Daar wordt besproken welke behoefte aan ontmoeting en andere activiteiten er is. De resultaten vormen de basis voor een plan voor het starten van vaste AutiRoze ontmoetingen in Haarlem.

Autiroze is de groep van het COC van, voor en door LHBTI+ personen met autisme. AutiRoze begon in maart 2015 in Utrecht en zit inmiddels op negen locaties door het hele land.

COC Kennemerland is trots op deze nieuwe activiteit!

Waar en wanneer?
Vanaf 19:00 is iedereen welkom in Jongerencentrum Flinty’s (Gedempte Oude Gracht 138). Entree is gratis.

Belangrijk: coronamaatregelen!
In verband met corona kunnen er niet meer dan 13 bezoekers in het pand. Meld je daarom aan om verzekerd te zijn van een plek via TICKETS

De aanmelding sluit automatisch zodra 13 mensen zich aangemeld hebben. Indien je onaangemeld komt kunnen we je uitsluitend binnenlaten als het maximum van 13 bezoekers (nog) niet bereikt is. Dus: voorkom teleurstelling en meld je aan!

LHBTI+ en autisme
Onderzoek heeft aangetoond dat het aantal lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders onder mensen met autisme groter is dan onder mensen zonder autisme. Hoe dat komt is nog onbekend, maar wat we wel weten is dat het belangrijk is om beide labels een plek te geven.

Bij de zoektocht naar wat autisme en LHBTI zijn voor iemand betekent kan (h)erkenning vinden en de realisatie dat je niet de enige bent erg helpen.

De bijeenkomst(en) wordt georganiseerd door AutiRoze in samenwerking met COC Kennemerland.

 

AutiRozeWaarom bestaat AutiRoze?

AutiRoze is van, voor en door LHBTI+ met autisme. We bestaan omdat er onder onze doelgroep behoefte is aan samenkomen en (h)erkenning.
(LHBTI staat voor: Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender en Intersekse)

Waar staat AutiRoze voor?

Ons uitgangspunt is dat autisten (net als bv. homo’s) op hun eigen manier bijdragen aan de samenleving en deze meer kleur geven. Vandaar ons motto: “Autisme is ook diversiteit”!

Wie zijn we?

AutiRoze wordt georganiseerd door vrij- willigers, waarvan de meesten zelf tot de doelgroep behoren. We werken volgens
de ‘inside-out’-methode: wij, LHBTI+ met autisme, bepalen wat AutiRoze is en doet; de rest van het COC faciliteert. We doen ons best om subdoelgroepen te integreren, zoals transgenders, jongeren en mensen met een verstandelijke beperking.

Wat doet AutiRoze?

Ontmoeting
We organiseren maandelijks bijeenkomsten door het hele land: netwerkborrels, thema-avonden en activiteiten. Kijk op www.autiroze.nl/agenda voor een over- zicht. We hebben ook een Discord-groep (www.autiroze.nl/online/).

Zichtbaarheid
We zoeken regelmatig de media op en laten ons zien bij evenementen zoals Gay- pride en Midzomergracht. Daardoor weten media ons steeds beter te vinden.

Belangenbehartiging
We zijn er op gericht om alle LHBTI+ met autisme hun plek te laten vinden in de regenbooggemeenschap, de autismege- meenschap en de samenleving als geheel. Ook zij die AutiRoze nog nooit hebben bezocht. Zo geven we workshops op con- gressen, werken we mee aan onderzoeken en geven we informatie op onze website.

AutiRoze

AutiRoze is onderdeel van COC Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *