Voorlichting

Demonstratieles voorlichting

Het wordt inmiddels een jaarlijkse traditie dat we in september een demonstratie geven van onze voorlichting voor middelbare scholen en ook dit jaar doen we dit. Op donderdag 22 september om 20.00 uur laten twee van onze voorlichters zien hoe een voorlichting in zijn werk gaat. Of het je nu leuk lijkt om dit een keer te zien, je misschien voorlichter wil worden, of dat je de voorlichtingen misschien op jouw school wil hebben, iedereen is welkom om te komen kijken. Locatie: Haarlem Effect (Gedempte Oude Gracht 138 in Haarlem). Aanmelden niet verplicht maar wel mogelijk via voorlichting@coc-kennemerland.nl

voorlichting-banner

Voorlichting op basisscholen

Sinds 2012 zijn we als COC Kennemerland weer begonnen met het geven van voorlichtingen over homoseksualiteit op middelbare scholen. Vanaf het komende schooljaar willen we de voorlichtingen uitbreiden naar basisscholen. We zoeken nieuwe vrijwilligers die graag voorlichting willen geven op basisscholen in Haarlem. Als voorlichter ga je een gesprek aan met de klas over verliefdheid, geaardheid en diversiteit. We richten ons hierbij op groep 7 en groep 8.

Voorlichting is sinds 2012 verplicht en scholen mogen zelf kiezen hoe ze dit vormgeven. Wij willen graag een rol hierin spelen door leerlingen bewust LHBT’ers te laten ontmoeten. Je hoeft geen ervaring te hebben met voor de klas staan om voorlichter te worden. Wil je voorlichter worden of wil je meer informatie? Mail ons dan op voorlichting@coc-kennemerland.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *