Menu Sluiten

13 december: Paarse Vrijdag

Op de tweede vrijdag van december kleuren er meer dan 500 middelbare scholen in Nederland paars om solidariteit te tonen met de LHBTQIA+-gemeenschap op de middelbare school. De GSA (Gender & Sexuality Alliance, een groep leerlingen onder begeleiding van één of meerdere docenten) organiseert Paarse Vrijdag omdat uit onderzoek is gebleken dat het op de helft van de middelbare scholen niet veilig genoeg is om jezelf te kunnen zijn en het aantal zelfmoorden onder LHBTQIA+-jongeren vijf keer hoger ligt dan bij hetero jongeren.

In de regio Kennemerland hebben bijna alle scholen een GSA en doen ook mee aan Paarse Vrijdag. Op Paarse Vrijdag roepen de GSA’s, leerlingen zoveel mogelijk op om in het paars op school te verschijnen en daarmee te laten zien dat ze achter de waardes van de GSA’s staan. Dit gaat samen met een heleboel gezelligheid, lekkere snacks en gave optredens van leerlingen.

Doet jouw middelbare school niks aan Paarse Vrijdag?
Op GSA-netwerk.nl staan een heleboel tips en tricks over het beginnen van een GSA en het vieren van Paarse Vrijdag. Je kan ook contact opnemen met gsa@coc-kennemerland.nl voor ondersteuning bij het organiseren van Paarse Vrijdag.

 

 

Illustratie: GSA netwerk COC Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *